UHAPŠEN POGBIN BRAT! Podignuta optužnica u slučaju pokušaja "reketiranja" franuskog reprezentativca

M. B.

18. 09. 2022. u 14:42

KLUPKO je konačno počelo da se odmotava u slučaju Pola Pogbe i njegovog brata Matijasa. Posle brojnih napisa o neverovatnoj, gotovo filmskoj priči došlo je i do konkretnih poteza policije i tužilaštva.

УХАПШЕН ПОГБИН БРАТ! Подигнута оптужница у случају покушаја рекетирања франуског репрезентативца

EPA/EFE

Matijas Pogba je optužen i određen mu je pritvor, zajedno sa još četvoricom saučesnika, zbog sumnji je da je iznudio novac od svog brata, igrača Juventusa Pola Pogbe, javili su francuski mediji. Prema navodima "AMC sporta", protiv Matijasa i pomenute grupe je u subotu u Parizu i zvanično podignuta optužnica za iznudu i kriminalno udruživanje odlukom tužilaštva. Optužnicom je obuhvaćeno petoro lica, starosti od 27 do 36 godina, a u grupi je i Matijas Pogba.

- Uložićemo žalbu na ovu odluku. Moj klijent nema veze sa kriminalnom organizacijom, ne razumemo odluku koju je doneo sud da ga zadrži u pritvoru, posebno što ima alibi za veče kada se desila navodna otmica - poručio je advokat Pogbinog brata Jasin Buzru.

Cela zavrzlama započela je 20. marta kada je Matias Pogba otet, a od Pola su otmičari tražili određenu sumu. Pol Pogba je deo novca, u pitanju je suma od 100.000 evra, isplatio otmičarima, kako se njegovom bratu ne bi nešto dogodilo. Međutim, kako se istraga odmotavala i dala prve rezultate, sumnja je pala na Matijasa da je on zapravo bio glavni glumac u režiranoj otmici kako bi se iznudio novac od poznatog fudbalera.

Na informativnom razgovoru, Pol Pogba je policiji rekao da veruje da je njegov brat bio pod prinudom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TENISKI ŠOK: Karlos Alkaraz izgubio!