KOLA KRENULA NIZBRDO OD HAIFE! Zvezda za mesec dana prešla put od kaznene ekspedicije do razbijene čete

Đ. SAMOILOVIĆ

16. 09. 2022. u 20:39

PROTIV Monaka slab rezultat, ali igra koja obećava. Protiv Trabzona - ni jedno, ni drugo. Otišli su fudbaleri Crvene zvezde u Tursku po pobedu kojom bi možda napravili zaokret u prvom delu sezone i pokazati da se u taboru srpskog šampiona konačno prebolelo ispadanje iz plej-ofa za Ligu šampiona.

КОЛА КРЕНУЛА НИЗБРДО ОД ХАИФЕ! Звезда за месец дана прешла пут од казнене експедиције до разбијене чете

Foto: Novosti

Međutim, na koncu poslednjeg sudijskog zvižduka Saše Štegemana, na stadionu "Šenol Guneš", bilo je jasno da će Beograđani u koferima na povratnom letu sa obale Crnog mora poneti mnogo više briga i problema nego što su očekivali. Jer, poraz (2:1) od Trabzona, koji do meča sa srpskim šampionom nije imao pobedu na 14 uzastopnih evropskih utakmica, sada praktično znači da Zvezda do kraja grupne faze Lige Evrope nema prava na kiks.

Svaki naredni poraz verovatno bi značio i oproštaj od proleća u drugom po jačini kupu UEFA, što je označeno kao primarni cilj kada se treći put uzastopno izostalo iz elite. Naravno, daleko od toga da je za crveno-bele sve izgubljeno, konci sudbine su i dalje u rukama ekipe Miloša Milojevića, uprkos nuli na bodovnoj sekciji i poslednjem mestu u grupi H.

Zato će mladi stručnjak morati tokom reprezentativne pauze da pronađe način kako da trgne ekipu koja se od dvomeča sa Haifom nalazi u slobodnom padu.

- Poslednjih mesec dana, stvarno... - razočarano je konstatovao napadač Aleksandar Pešić koji već neko vreme igra sa slomljenim prstom na nozi, preko granice bola.

- Primili smo dva gola iz naših grešaka, trebalo je da ja kod tog prvog bolje reagujem, ali sam se zbog slomljenog prsta možda malo i uplašio. Znamo da igramo loše, moramo svi da se pogledamo u ogledalo i da vidimo šta je problem.

Ne beži popularni Šilja od samokritike, svestan je da ni on, ali ni njegovi saigrači ne pružaju partije koje se očekuju.

- Posle te Haife je krenulo sve nizbrdo, veliki je pritisak, očekivanja. Sve to nas iznutra možda malo i tišti, ali dobro. Moramo da pobedimo sledeću prvenstvenu utakmicu sa Napretkom, pa onda sledi reprezentativna pauza. Te dve nedelje će biti presudne za nas. Da se spremimo, jer fizički nismo dobri, psihički nismo dobri. Moramo da se izdignemo, imamo iskusne igrače, dobar tim - dodaje Pešić.

Doći će posle Napretka dve nedelje pauze kao poručene za sastav Zvezde i Miloša Milojevića, koji istini za volju nije imao previše vremena da implementira svoje ideje. Neophodno će mu biti da Aleksandar Katai ponovo pronađe dobrog starog "magika" u sebi.

Da poput Dejana Stankovića pronađe žicu nepredvidljivom Geloru Kangi, čije je nesmotrenost u poslednja tri evropska meča dva puta skupo koštala Zvezdu. Da psihološkom pripremom stane na put negativnom trendu individualnih grešaka koje nastaju kao nusprodukt dekocentracije i psihičke blokade. Ali i da povrati stari sjaj Ivaniću, Pešiću, kao i da uspostavi sistem u odbrani koji će u najvećoj meri eksploatisati kvalitete Dragovića, Milunovića i Erakovića. Trojice igrača koji su, uz Milana Borjana, od početka sezone najkonstantniji pojedinci u Zvezdinom taboru.

Međutim, više od svega, Milojević će morati da povrati samopouzdanje ekipi koja je za dva meseca prešla put od kaznene ekspedicije do razbijene čete i ponovo je nauči da igra takmičarski fudbal, koji je krasio sve generacije Zvezde u novijoj istoriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri