SKROMNIJI PAZAR NEGO IKADA: Ovog leta prelazni rok nije doneo spektakularne sume na transferima igrača

N. I.

25. 08. 2022. u 22:45

GDE su ona vremena kada je sve prštalo od Nejmarovih 222 miliona evra za prelazak iz Barselone u Pari Sen Žermen, ili kada je isti klub platio 180 miliona evra za dolazak Kilijana Mbapea iz Monaka. Ili, kada je Barselona platila 145 miliona evra za dolazak Kutinja iz Liverpula... Toga više nema.

СКРОМНИЈИ ПАЗАР НЕГО ИКАДА: Овог лета прелазни рок није донео спектакуларне суме на трансферима играча

Foto: Profimedia

Manijakalno trošenje, želju za dokazivanjem, nerealne procene nečijeg talenta pojele su godine korone i novog talasa svetske ekonomske krize, koji će najverovatnije da poklopi i sujete prebogatih vlasnika najpoznatijih evropskih fudbalskih klubova.

Dobro, reći će mmnogi da leto koje je na izmaku nije donelo nikakve revolucionarne transfere niti basnoslovne transakcije od kojih bi se navijačima, čitaocima štampe ili poreskim vlastima vrtelo u glavi. Ma, ni trunka onoga što je do pre tri godine uveseljavalo one koji vole da "vire u tuđi džep i tuđe dvorište". Za malo pažnje se ipak pobrinuo Mančester siti, koji je norveškog napadača, sjajnog Erlinga Halanda doveo iz Borusije Dortmund za 150 miliona evra.

Prelazni rok, koji je i dalje u toku, prolazi prilično nezapaženo i više nego skromno. Veruje li danas iko da je izvesni Orelijen Čuameni, 22-godišnji vezista, stigao iz Monaka u Real Madrid za 60 miliona evra. Po 70 miliona su plaćeni Matijas de Liht za dolazak u Bajern Minhen, koliko je Čelsi odvojio za Rahima Sterlinga. Real Madrid je bio nešto skromniji, pa je 60 miliona evra platio Čuamenijev transfer iz Monaka, pa je to vrlo slaba uteha za tihu patnju koju i dalje predstavlja Kilijan Mbape.

Nešto skromnije su na listi letnjih pojačanja plaćeni Urugvajac Darvin Nunjez (23), koji je iz Benfike u Liverpul stigao za 55 miliona evra. Ovaj napadač se već "proslavio" direktnim crvenim kartonom pre sedam dana, kada je lako naseo na provokaciju štopera Kristal palasa u remiju ova dva tima (1:1), pa je bio meta podrugivanja navijača svog kluba koji su njemu, treneru Klopu i čelnicima kluba uputili pitanje da li sve to zaista košta čak 55 miliona evra.

Potpuno nezanimljiv letnji prelazni rok upotpunili su dolasci Kazemira iz Real Madrida u Mančester junajted za 40 miliona evra, ili Rafinjin dolazak u Barselonu iz Lidsa za 45 miliona evra.

I to je skoro sve od letnje fudbalske pijace. Da ne beše Halanda, ne bi imalo o čemu da se piše. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a