REAL MADRID, TIM U KOM KARIJERE UMIRU: Najveći promašaji Španaca, tu su i dva Balkanca (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

22. 08. 2022. u 22:06

REAL Madrid, sinonim je za jedan od najvećih, a za mnoge i najveći klub svih vremena. Ukoliko bi neko od navijača na papir stavio sve trofeje koje je klub osvojio, trebao bi mu baš veliki papir, ali uprkos veličini, znali su i Španci da omanu kada su transferi u pitanju.

РЕАЛ МАДРИД, ТИМ У КОМ КАРИЈЕРЕ УМИРУ: Највећи промашаји Шпанаца, ту су и два Балканца (ФОТО)

FOTO: Jutjub/Real Madrid FC

Klub čiji su dresu  20. veku nosili brojni velikani, Guti, Figo, Alfredo di Stefano, Raul Gonzales, Ronaldo, Iker Kasiljas, a kasnije i Karim Benzema, Kasemiro, Serhio Ramos, Kristijano Ronaldo, nije uvek znao da "ubode" prava imena, već su "kraljevi" rasipali novac na igrače koji daleko od toga da su ostavili pečat u klubu.

Perica Ognjenović, Dejan Rambo Petković i Luka Jović igrači su koji padaju na pamet ljubiteljima fudbala kada pomenete najveće promašaje kluba sa Santjago Bernabeua...

Ipak, znali su Španci i ozbiljno da se opeku kada su transferi u pitanju, ovo su pet najvećih promašaja kluba u novijoj istoriji.

ELVIR BALjIĆ - 26 miliona evra iz Fenerbahčea, 1999. godina.  

FOTO: EPA

Baljić je te sezone u Fenerbahčeu igrao veliku ulogu, skrenuo je pažnju na sebe, zato "los blankosi" nisu žalili novca.

Desilo se ono što niko nije mogao ni da predvidi, odmah po potpisu ugovora pokidao je ukrštene ligamente i za njega je sezona bila završena još pre samog početka.

Kada se oporavio nikada nije dostigao formu koja ga je i dovela u Real. Trener koji ga je doveo, Džon Tošak dobio je otkaz, a pod Vinsenteom del Boskeom za njega mesta nije bilo. Nakon pozajmica u Fenerbahčeu i Rajo Valjekanu klub je raskinuo ugovor sa njim.

KLAS-JAN HUNTELAR - 27 miliona evra iz Ajaksa 2008. godina.

FOTO: EPA

Ruku na srce, Huntelar nije igrač koji je razočarao, nije ni dobio pravu priliku da pokaže šta bi mogao da donese španskom gigantu.

Doveden je u januaru 2008. godine kao talentovani igrač pred kojim je budućnost. Postigao je osam pogotka na 20 odigranih mečeva pre nego što ga je klub prodao Milanu samo šest meseci kasnije.

NIKOLAS ANjELKA - 35 miliona evra iz Arsenala 1999. godine.

FOTO: EPA

Doveden sa reputacijom najboljeg strelca Arsenala, izabran je i za igrača godine u Engleskoj, ali po dolasku u Španiju igrao je neprepoznatljivo. Suočavao se sa pritiscima navijača.

Potpisao je u leto 1999. godine, a na njegov gol navijači su čekali pet meseci, a u ligi je postio čak do februara. Nakon rasprave sa trenerom Vinsenteol del Boskeom nije mu pomoglo ni to što je u Ligi šampiona u oba polufinala bio strelac protiv Bajerna, prodat je Pari Sent Žermenu u leto 2000. godine.

LUKA JOVIĆ - 60 miliona evra, iz Ajntrahta 2019. godine.

FOTO: Tanjug/AP

Šta reći o Luki Joviću, momak koji je u Nemačkoj gledan kao božanstvo, postizao je golove po želji, a upravo neverovatnom formom skrenuo je pažnju Zinedina Zidana. Doveden je u klub za 60 miliona evra kao dugoročna zamena za Karimu Benzemu.

Došao je sa velikim očekivanjima, a navijači su jedva čekali da mu vide leđa. Prvo je pozajmljen nazad u Frankfurd nakon što je postigao tri pogotka za isto toliko sezona u Madridu.

Nije uspeo da oživi karijeru u Frankfurtu, te je u leto 2022. godine dobio dozvolu kluba da, nakon još jedne neuspešne epizode u Madridu, ode u Fiorentinu. Ne samo da je otišao bez obeštećenja, već su se "kraljevi" obavezali da će mu plaćati polovinu plate u naredne dve sezone, a zadržali su pravo na 50 posto od naredne prodaje.

EDEN AZAR - 100 miliona evra iz Čelsija 2019. godine.

Foto: EPA-EFE/ Oli Scarff / POOL

Ne dešava se često da igrač za koga klub izdvoji 100 miliona evra bude promašaj, ali, Real je i u tome uspeo. Eden Azar doveden je iz Čelsija za upravo toliko obeštećenje, a spekuliše se da mu je pica i gazirani napitak draži od svakog treninga. Klub sa skauting službom kao što je ima Real Madrid trebalo je i to da uzme u obzir, a opet, možda su se nadali da će mu promeniti navike.

Više je bio povređen nego što je bio na terenu. Došao je gojazan, u lošoj formi. Klub na sve načine pokušava da ga se otarasi, ali niko ne želi da preuzme ogromnu platu koju Belgijanac ima.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)