GORDAN PETRIĆ NOVI TRENER PARTIZANA! Crno-beli rešili pitanje stratega

M. Bl.

12. 08. 2022. u 17:41 >> 18:14

FUDBALERI Partizana dobili su novog trenera.

ГОРДАН ПЕТРИЋ НОВИ ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА! Црно-бели решили питање стратега

FOTO: M. Vukadinović

Nakon što crno-beli nisu uspeli da u grotlu stadiona u Humskoj savladaju AEK, pa su usled remija (2:2), a nakon poraza na Kipru (2:1) ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope u baraž za Ligu konferencija, Ilija Stolica više neće biti trener Partizana.

Umesto njega - šef stručnog štaba biće nekadašnji igrač crno-belih, Gordan Petrić.

Njegov pomoćnik biće takođe bivši fudbaler Partizana, Albert Nađ, koji je u klubu iz Humske ponikao, i čiji je dres nosio najpre od 1992. do 1996, pa od 2002. do 2007. Nađ je od avgusta 2019. bio pomoćnik Savi Miloševiću, kada je on bio glavni trener Partizana, a 31. oktobra te iste godine Albert Nađ je preuzeo Partizanovu filijalu Teleoptik.

Gordan Petrić - biografija

Petrić je rođen 30. jula 1969. godine u Beogradu, kao defanzivac je najpre igrao za OFK Beograd, a onda od 1989. do 1993. za Partizan sa kojim je osvojio jednu titulu i dva Kupa SR Jugoslavije.

Nastupao je zatim za Dandi junajted, Rendžers, Kristal Palas, AEK iz Atine i Harts, a potom se od 2013. posvtio trenerskom poslu.

Vodio je ekipe Bežanije, Sinđelića, Zemuna, Čukaričkog, Rada, AEL-a i, 2020, Gorice.

Zašto je došlo do rastanka sa Ilijom Stolicom?

Što se tiče meča sa AEK-om, Partizan je dva puta imao vođstvo, ali je dozvolio Kipranima da se vrate u život, ali nije samo to bilo presudno za rastanak sa dosadašnjim šefom stručnog štaba.

Kada se spustila zavesa na susret sa Kipranima, ispostavilo se da Partizan ni posle 450 minuta takmičarskog fudbala ne zna za trijumf - poslednju i jedinu pobedu ove sezone crno-beli su ostvarili na startu Superlige protiv Javora (4:0) u Ivanjici, pre više od mesec dana.

Ilija Stolica / FOTO: Tanjug / Miloš Milivojević

Od tada su odigrali 3:3 sa Radničkim u Nišu, pa na svom terenu 0:0 sa TSC-om, a onda su izgubili prvi put, i to na gostovanju Novom Pazaru (1:0).

Usledio je poraz od AEK-a na Kipru (2:1), pa ovaj remi sa istim rivalom, što je dovelo do učinka od jedne pobede, tri nerešena ishoda i dva poraza otkako je Ilija Stolica preuzeo crno-bele.

Na tabeli Mocart bet Superlige Srbije Partizan je tek deveti, sa gol razlikom 7:4 i pet bodova iz četiri takmičarska nastupa u državnom prvenstvu.

Što se međunarodne scene tiče, crno-bele u naredna dva četvrtka čekaju mečevi baraža za Ligu konferencija sa malteškim Hamrunom, koji je priredio senzaciju eliminisavši CSKA iz Sofije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest