LEGENDA SVETSKOG RUKOMETA PROZIVA IHF ZBOG PRAVILA: "Svako naredno je gluplje od onog prethodnog, to je specijalan talenat!" (VIDEO)

Novosti online

11. 08. 2022. u 17:25

ZNATE li koje je nagluplje pravilo u sportu? Ako pitate rukometnu legendu Vlada Štecla, trenera olimpijskog i svetskog šampiona, Jugoslavije (OI 1972), odnosno Nemačke (SP 1978), svako naredno koje uvede Međunarodna rukometna federacija gluplje je od prethodnog.

ЛЕГЕНДА СВЕТСКОГ РУКОМЕТА ПРОЗИВА ИХФ ЗБОГ ПРАВИЛА: Свако наредно је глупље од оног претходног, то је специјалан таленат! (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Kad psihijatar vidi ta nova pravila najradije bi nekome dao ludačku košulju, kaže Štencl, a poslednje od tih gluposti je uvođenje crvenog kartona za igrača koji pogodi loptom u glavu protivničkog golmana.

Pa gde da onda igrač šutira, samo u pod? - pita se Štencl, koji je pre trenerske karijere bio i uspešan golman pedesetih godina u Medvešćaku, sa kojim je osvojio dva naslova prvaka SFRJ.

- U te razne komisije ulaze ljudi koji imaju specijalan talent, oni uvek izmisle pravilo koje je gluplje od prethodnog. To ne može svako. Kad neki psihijatar vidi ta nova rukometna pravila najradije bi nekome dao ludačku košulju.

- Evo, čuo sam i da će možda smanjiti obim rukometne lopte. Ne znam ni šta bih rekao o tome, pa kako će golman išta odbraniti ako se bude igralo s još manjim loptama, ko je tu lud - zapitao se Štencl tokom boravka u Beogradu, gde je boravio na poziv Balkan-Handball.com u okviru HandballTalks konferencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Imaš DVE HILJADE razloga za registraciju na mozzartbet.com