PARTIZAN PROTIV DNJEPRA Šta kažu propozicije? Neutralni teren ili oba meča u Beogradu

Novosti online

02. 08. 2022. u 14:28

PARTIZAN je saznao mogućeg rivala za plasman u Ligu Evrope, a protivnik iz Ukrajine - Dnjepar povlači nova pitanja, gde bi meč bio odigran?

ПАРТИЗАН ПРОТИВ ДЊЕПРА Шта кажу пропозиције? Неутрални терен или оба меча у Београду

FOTO: M. Vukadinović

Ukoliko crno-beli pobede AEK iz Larnake, mogli bi da igraju protiv Dnjepra.

Zbog rata u Ukrajini malo je verovatno da bi se revanš meč igrao u Ukrajini.

UEFA za mečeve ukrajinskih klubova odluku o tome gde će biti domaćini donose po principu "od meča do meča".

Dinamo Kijev je protiv Fenerbahčea u kvalifikacijama za Ligu šampiona kao domaćin igrao u Lođu, u Poljskoj, dok su navijači turskog tima Ukrajince provocirali skandiranjem Vladimiru Putinu.

Sa druge strane, Vorskla je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu domaćin švedskom AIK-u bila u - Stokholmu, prenosi portal "Mondo".

Takođe, oba susreta Konjaspora i BATE Borisova bila su igrana u Turskoj, pošto je i beloruskim klubovima zabranjeno da igraju mečeve u svojoj zemlji usled pomenutog rata. Zato nije nemoguće i da, recimo, Dnjepar i Partizan oba meča odigraju u Srbiji.

Inače, Dnjepar u 2022. godini nije odigrao nijedan takmičarski meč, upravo zbog rata u toj zemlji. Trebalo je da nastave takmičenje 27. februara, ali je na kraju čitavo prvenstvo bilo otkazano. Od tada je Dnjepar igrao samo povremene prijateljske utakmice, a u trenutku kada budu igrali protiv Partizana ili AEK-a, novi šampionat im još uvek neće startovati.

UEFA će tek naknadno doneti odluku gde će Dnjepar ugostiti svog evropskog rivala, najverovatnije kada bude bilo poznato da li će taj rival biti Partizan ili AEK...

BONUS VIDEO: Piksi dobitnik zlatne povelje FS Republike Srpske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a