VOJVODINA U SJAJNOJ SERIJI - "LALE" CVETAJU U LETO: Novosađani jedini tim u ligi koji nije primio gol u prva četri kola

M. B.

31. 07. 2022. u 18:46

DESET osvojenih bodova, od 12 mogućih, četiri utakmice bez primljenog gola i prosečna poseta od 5.000 ljudi na "Karađorđu". Najavljivali su iz Vojvodine sezonu u kojoj će konačno igrati značajniju ulogu u vrhu srpskog fudbala, ali je verovatno malo ko i od najvećih optimista očekivao ovakav start.

ВОЈВОДИНА У СЈАЈНОЈ СЕРИЈИ - ЛАЛЕ ЦВЕТАЈУ У ЛЕТО:  Новосађани једини тим у лиги који није примио гол у прва четри кола

FOTO: FK Vojvodina

 "Lale" su procvetale u leto, a partija na gostovanju u Kragujevcu ukazuje na to da je tim Milana Rastavca sazreo i da poseduje sve što je potrebno da ne bude samo kratkoročni hit Superlige.

- Bilo je vrlo teško igrati, jer je teren bio skroz natopljen vodom. Bilo nam je jasno da tu nećemo moći da igramo onako kako smo igrali na našem stadionu, jer u onakvim uslovima nije moguće prikazati pravi fudbal. Zato smo morali da promenimo sistem igre i na drugačiji način dođemo do pobede, u čemu smo i uspeli - kaže jedan od najboljih pojedinaca u redovima novosadske "stare dame" u prva četiri kola, Senegalac Iv Baraj.

Tamnoputi fudbaler veruje da će saigrači i on uspeti da drže pobednički ritam i u narednim utakmicama, kako bi svima jasno stavili do znanja da je izjednačavanje cilja i učinka na terenu moguće.

- Zadovoljan sam onim što smo uradili do sada, ali smatram da smo mogli i do svih 12 bodova. Mi se postavljamo tako da u svakoj utakmici želimo samo pobedu. Vidim da je samo Crvena zvezda uspela da ostvari četiri pobede na startu i očekujem da ćemo sa njima tek voditi žestoku borbu za vrh.

Baraj je najveći deo karijere proveo u Italiji (Udineze, Lumecane, Juvestabija, Kjevo i Parma), a u Novi Sad je stigao posle završetka saradnje sa portugalskim Belenensesom. Bogato internacionalno iskustvo mu dozvoljava da već posle 360 minuta fudbala (pr)oceni srpsku fudbalsku elitu.

- Liga nije preterano teška za igranje, iako svaka ekipa protiv koje smo igrali do sada deluje vrlo usklađeno i organizovano. Takođe, svi su bili pretežno defanzivno orijentisani. Iz tog razloga, mislim da moramo da igramo brže, jer ukoliko lopta kruži polako, onda imaju vremena da se postave u blok i tada ih je mnogo teže probiti. Ako hoćemo da nastavimo sa pobedama, smatram da moramo malo više rizikovati tokom meča - zaključio je momak koji se našao u startnoj postavi Vojvodine na svakoj od prethodne četiri utakmice.

MOŽEMO DO EVROPSKE ELITE

DRUGO mesto koje vodi u kvalifikacije Lige šampiona se sve glasnije pominje na "Karađorđu".

- Da, moguće je da izborimo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Samo moramo nastaviti ovako i pripremiti se dobro za svaku narednu utakmicu. I naravno, moramo verovati u to, jer u životu, prvi i osnovni preduslov da nešto postigneš jeste da veruješ da je to moguće. Zasad sve ide dobro, ali sezona je duga. Doći će i neki teži dani, a tada će se videti da li smo prava ekipa ili ne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju