MITROVIĆ I PEŠIĆ IGRAJU PROTIV MLADOSTI: Deki Stanković na slatkim mukama

Đorđe SAMOILOVIĆ

24. 07. 2022. u 09:56

GUŽVA u napadu ne brine Dejana Stankovića. Štaviše, trener Crvene zvezde pred današnji meč sa Mladošću u Lučanima (21.00) ističe da je veoma zadovoljan opcijama u ofanzivi gde su konkurenciju dodatno zaoštrili dolasci Stefana Mitrovića i Aleksandra Pešića.

МИТРОВИЋ И ПЕШИЋ ИГРАЈУ ПРОТИВ МЛАДОСТИ: Деки Станковић на слатким мукама

FOTO: FK Crvena zvezda

Po rečima Stankovića, navijači će sasvim izvesno moći da vide na delu novajlije koji će dobiti priliku da se predstave u crveno-belom dresu.

- Što se tiče novajlija, možemo ih očekivati na terenu. Naravno, treba još koji dan da se naviknu na ambijent, rad i na ono što tražimo od njih. Mitrović je u takmičarskom ritmu, tu nema problema. Pešić je odigrao dve prijateljske utakmice po 45 minuta, posle imao prehladu koja ga je odvojila od terena, a sa nama je odradio tri treninga. Svakako ga možemo očekivati - poručio je Stanković.

Imaće šef struke šampiona Srbije pravi izazov kada bude birao startnih 11.

- Svi smo na slatkim mukama, ali to je stav Crvene zvezde kao kluba, da se raste iz dana u dan, da se jača konkurencija na svakom mestu i da se podmladi tim. To je naš prirodni put i zadovoljan sam, a svakako da je dobro biti na slatkim mukama kada imaš fenomenalnu grupu igrača koja može da iznese godinu na leđima. Na nama je samo da napravimo pravi odabir - dodaje Stanković.

Današnjeg rivala izuzetno ceni, ali najviša očekivanja posle "turbo" starta oličenog u devet datih i nula primljenih golova ne jenjavaju.

- Dosta puta smo igrali protiv Lučanaca koji gaje specifičan način fudbala. Dosta pokrivaju jedan na jedan po terenu, ne znam da li se to promenilo ove godine, možda malo manje rade direktan presing. Poštujemo svakoga, a vreme bi moglo da utiče na utakmicu, ritam, međutim, kako nama, tako i njima. Zvezda mora da ide na sva tri boda, nema izgovora i prepreka da se dođe do cilja - jasan je trener Zvezde. Zadovoljan je mladi stručnjak i zbog odlaganja, budući da juče nije bilo uslova da se meč odigra usled velike vrućine u Srbiji.

- Kako nama, tako i njima, ipak zahvalio bih se na razumevanju, jer smo uspeli utakmicu da odložimo za jedan dan, i da igramo u kasnom večernjem terminu. Sigurno neće biti vruće kao što je trebalo da bude, a mi ćemo gledati da budemo na našem nivou - zahvalan je Stanković.

Osvrnuo se i na prvi meč Pjunika i Didelanža u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pobednik iz tog duela će na megdan Zvezdi u trećem kolu, a trenutno je bliži predstavnik Luksemburga koji je u prvom meču slavio (1:0).

- Gledali smo malo utakmicu, jer smo u to vreme imali trening. Do tad nas čekaju utakmice sa Mladošću i sa Radnikom. Kada saznamo ko je rival, detaljnije ćemo analizirati. Svakako da je ogromna prednost što ćemo do prve evropske utakmice odigrati četiri prvenstvena meča. Prednost je i što je ekipa kompletna. Zahvalio bih se direktorima Zvezdanu Terziću i Mitru Mrkeli, jer su odradili odličan prelazni rok u pravom trenutku za trenera, jer ih imam sve na broju pred početak kvalifikacija. Ulogu favorita ne izbegavamo, nije to naš način, ali ima vremena do toga - optimističan je Stanković.

DA ČUVAMO USPOMENU NA RAŠU

DOTAKAO se Stanković i nedavno preminulog Nikole Radmanovića, bivšeg asa Crvene zvezde sa kojim je zajedno igrao.

- Bili smo saigrači godinu i po. Sećam se mojih prvih priprema, zima, 1995. godine, on je bio u toj fenomenalnoj generaciji igrača i dobrih ljudi koji su me prihvatili ravnopravno. Mnogo mi je žao, jer znam da je imao problema sa zdravljem. Želeo bih da izjavim saučešće njegovoj porodici, a mi ćemo da čuvamo lepe uspomene na Rašu - rekao je Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!