SRBIN ZA OGROMAN NOVAC PREŠAO U NOVI KLUB! Naš reprezentativac transferom (opet) oborio državni rekord

Novosti online

22. 07. 2022. u 20:48

SRPSKI golman Predrag Rajković će nakon tri odlične sezone u francuskom Remsu igrati na većoj fudbalskoj sceni.

СРБИН ЗА ОГРОМАН НОВАЦ ПРЕШАО У НОВИ КЛУБ! Наш репрезентативац трансфером (опет) оборио државни рекорд

FOTO: M. Vukadinović

Rajkoviću je bilo preostalo godinu dana vernosti Remsu, ali kada je obavestio upravu da želi da ide, to su odmah rešili da iskoriste čelnici FK Majorka.

I, uspeli su u nameri.

Ne baš za 2.000.000 evra, koliko su isprva nudili, već su morali da pristanu na želju Francuza da se transfer plati 4,5 miliona. I ne samo to - Rems je, prema pisanju španskih medija, ugovorom o prodaji dobio pravo da njemu pripadne 30 odsto zarade od naredne prodaje srpskog čuvara mreže.

Pored Majorke, Rajkovića je želeo još jedan španki klub, Selta, ali i ostvareni transfer bio je dovoljan da postane rekorder Srbije među golmanima po visini obeštećenja.

I prethodna dva rekorda (kada je prešao u Tel Aviv, za tri miliona, odnosno kada je stigao u Rems, za pet) držao je on. Ispod njega, po visini transfera naših golmana su ostali Vanja Milinković Savić (2,6 miiona prilikom dolaska u Torino) i Mile Svilar (2,5 miliona platila ga je Benfika).

Predrag Rajković - biografija

Rajković (26) je ponikao u Jagodini, a potom je igrao za Crvenu zvezdu i Makabi iz Tel Aviva pre nego što je 2019. prešao u Rems.

Za francuski klub branio je na 106 utakmica.

Za selekciju Srbije nastupio je na 28 mečeva. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je u Litvaniji 2013. Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina.

Dve godine kasnije sa Srbijom je trijumfovao na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu za fudbalere do 20 godina.

Od dolaska u Rems, Rajković je bi jedan od najboljih golmana Lige 1 i uz Kejlora Navasa je čuvar mreže sa najvećim brojem utakmica bez primljenog pogotka.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna