PONIŽENJE: Nadal, Federer i Marej ignorišu Novaka, da li će im Đoković zameriti?

Novosti online

22. 07. 2022. u 20:12

NOVAK Đoković je danas doživeo ne baš prijatnu stvari, za koju su krivi njegovi dugogodišnji rivali Rafael Nadal, Rodžer Federer, pa i prijatelj iz detinjstva a suparnik na teniskim terenma, Endi Marej.

ПОНИЖЕЊЕ: Надал, Федерер и Мареј игноришу Новака, да ли ће им Ђоковић замерити?

Tanjug/AP

Ovog petka obelodanjeno je da će Nole učestvovati na ovogodišnjem izdanju Lejver kupu, te da će tako "velika četvorka" ponovo biti na okupu.

Nole je to objavio na Tviteru, i to uz grafički prikaz osmeha i vatre, a onda je spomenuo i trojicu slavnih kolega s kojima će biti u ekipi. 

Ali...

Iako je uobičajeno da se na ovakva javna "spominjanja" odgovori, niti je to palo na pamet Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Endiju Mariju, niti su ni "lajk" stavili na Noletovu objavu.

A međusobno se podržavaju, bodre, raduju zajedničkim nastupima.

Tako je Federer rečima "evropski osvetnici na okupu" reagovao kada je video da će Marej igrati...

... dok je Nadal pitao Švajcarca "Rodžer, da li ćeš ti platiti zakup terena?", kada se javno obradovao što će biti u ekipi.

Ali, dobro, važno je da će Đoković igrati na ovom zanimljivom, revijalnom takmičenju "protiv ostatka sveta", važno je i da je džentlmenski, a pre svega ljudski pozdravio kolege - dugogodišnje rivale, pa šta je bilo do njega, uradio je.

Lejver kup - kada se igra i šta o njemu misli Đoković?

Podsetimo Lejver kup, takmičenje koje su pokrenuli Federer i Rod Lejver, ove godine se održava u londonskoj "O2" areni od 23. do 25. septembra.

Nole je poslednji put u ovom takmičenju učestvovao 2018. godine u Čikagu i tada je sa Evropljanima došao do trofeja.

- Uzbuđen sam zbog povratka u Tim Evrope. Ovo je jedino takmičenje u kojem igrate kao tim sa momcima protiv kojih se uglavnom takmičite. Igrati sa Rafom, Rodžerom i Endijem, tri moja najveća rivala, biće stvarno jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta - rekao je Novak Đoković.

Novak Đoković FOTO: Tanjug/AP

Zanimljivo, "velika četvorka" već godinama vlada svetskim tenisom i zajedno ima 66 grend slem titula - Nadal (22), Đoković (21), Federer (20), Marej (3).

- Nisam mogao ni da zamislim da imam četiri ikone našeg sporta u jednom timu. Znam da oni shvataju važnost ovog trenutka i da će biti spremni. Svake godine naš cilj je da pobedimo. Sa njima... Sviđaju mi se naše šanse - rekao je legendarni Bjorn Borg, inače kapiten Tima Evropa.

Zanimljiv podatak kada je Lejver kup u pitanju je taj da Tim Evrope nikada nije izgubio, slavivši u Pragu 2017, Čikagu 2018, Ženevi 2019. i Bostonu 2021.

BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)