PARTIZAN BLIŽE KIPRU NEGO DANSKOJ: Nekadašnji igrač crno-belih Saša Marković o mogućem rivalu našeg kluba

M. BLAŽIĆ

21. 07. 2022. u 10:01

PRVI duel Midtjilanda i AEK iz Larnake (1:1) nije dao značajnije naznake o tome ko će 4. i 11. avgusta na megdan Partizanu u okviru trećeg kola kvalifikacija Lige Evrope, a po mišljenju nekadašnjeg veziste crno-belih i doskorašnjeg fudbalera Apolona iz Limasola Saše Markovića put bi klub iz Humske ipak trebalo da odvede na "rajsko ostrvo".

ПАРТИЗАН БЛИЖЕ КИПРУ НЕГО ДАНСКОЈ: Некадашњи играч црно-белих Саша Марковић о могућем ривалу нашег клуба

FOTO: EPA

- Trener AEK Silaš odličan je taktičar, videlo se to i u prvom meču u Danskoj. Sarađivao sam sa njim u Kordobi. AEK uvek igra lep fudbal, a velika vrućina u revanšu im je najveća prednost. Sportski direktor i trener su Španci, kao i nekoliko igrača. Svakako nisu ekipa koju bi bilo ko smeo da potceni - počeo je priču Marković.


Utisak svih koji su gledali prvih 90 minuta ovog dvomeča je da Danci imaju veće šanse za prolaz i pored "mršavih" 1:1.

- Midtjiland je bio dosta bolji, trebalo je da dobije. Imali su Kiprani sreće da su poveli iz prvog šuta. Kvalitet je na strani Danaca, ali rezultat iz prvog meča im realno gledano daje podjednake šanse. Ja i pored tog remija vidim Partizan na Kipru početkom avgusta.

Anortozisovi navijači su jesenas u Nikoziji "grmeli", a nešto slično neće sačekati Dance i eventualno kasnije Partizan.

- Nema tu neke atmosfere. Klub je nastao pre 15 godina. Neće sigurno biti nekog fanatičnog navijanja, sa te strane nema problema.

Veća poteškoća za svakog gosta na Kipru u ovo doba godine su vremenski uslovi.
- Goreće zemlja u revanšu, biće teško i za disanje, a kamoli za igru. Drugi je AEK bio prošle sezone. Solidna je ekipa, ali ništa specijalno da bi trebalo da se plaši Partizan. Tomović i Tričkovski su im najbolji igrači, pokretačka snaga.

Veruje Marković da će njegov bivši klub biti na potrebnom nivou forme do izlaska na evropsku scenu 4. i 11. avgusta.

- Gledao sam Partizan protiv Javora, dobro mi to deluje. Novajlije su se dobro uklopile, Stolica je odličan trener. Istina, usledio je posle kiks u Nišu, ali to ne mora ništa da znači, verujem da to neće ostaviti traga na ekipu. Potrebno je vreme da se uigraju, biće to sve dobro. Rikardo je malo slabije "upalio", ne sumnjam da će doći do svog prepoznatljivog nivoa - završio je iskusni vezista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja