NEVIĐENA DRAMA U NIŠU: Partizan primio tri gola, spasao se iz penala u 95. minutu! (VIDEO)

Novosti online

15. 07. 2022. u 22:02 >> 22:24

FUDBALERI Partizana su u 2. kolu Mocart bet Superlige Srbije u Nišu, posle izuzetno zanimljivog meča, odigrali nerešno sa Radničkim - 3:3 (1:1), uz gol iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi vremena, i to posle vođstva domaćih od dva razlike u drugom poluvremenu.

НЕВИЂЕНА ДРАМА У НИШУ: Партизан примио три гола, спасао се из пенала у 95. минуту! (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Da će ovo biti veoma interesantan fudbalski duel, bilo je jasno već posle uvodnih trenutaka na "Čairu". Jer, već u drugom minutu Radnički je poveo. A na tome se nije zaustavio. Niti su pogoci bili jedina uzbuđenja.

Tada je nakon centaršuta s desne strane nastala gužva u kaznenom prostoru Partizana, gde je Mlađović bio najprisebniji i zatresao mrežu Beograđana.

 

Međutim, samo osam minuta kasnije, junak Nišlija postao je (prvi put, od dva takva slučaja) njihov tragičar pošto je, potpuno neshvatljivim potezom, skrivio penal. Tada je, posle kornera crno-belih, lopta izlazila iz šesnaesterca, ka njoj je trčao defanzviac Partizana Vujačić, a onda ga je Mlađović s leđa odgurnuo i to s obe ruke, pa je gost iz Beograda dobio priliku da s bele tačke izjednači.

Tom jedanaestercu prethodile su i čarke aktera ovog meča, ali se sve, srećom, brzo smirilo, te je Bibras Natho smireno izveo penal i poravnao rezultat.

 

Varnice su se potom dešavale i posle jednog "vazdušnog duela" i sudara koji je usledio, potom je praštalo od velikih šansi za promenu rezultata, da bi Zdjelar zaustavio opasnu kontru domaćih, a golman Radničkog Marko Drobnjak u dva navrata nadmudrio Rikarda Gomeša.

Taman kada je Partizan "dodavao gas" i, činilo se, bio bliži novom golu, prečku su pogodili domaćini, i to posle lepe akcije u kojoj je Petrov proigrao kapitena Radničkog, a Aleksandar Pejović uzdrmao okvir gola. Pred veliki predah mreža se i zatresla, i to ona iza golmana Nišlija, no taj pogodak Uroševića posle kornera je, opravdano, poništen zbog ofsajda.

Ono što crno-beli nisu mogli tada ni da sanjaju, jeste da su dva naredna gola upravo oni primili.

I to zasluženo, imajući u vidu dobro odabranu taktiku od strane Tomislava Sivića, ali i izvrsnu realizaciju njegovih izabranika.

Uočivši da Partizan ima probleme u desnom delu odbrane, Nišlije su svom silom napadale baš tuda, svojom levom stranom, pa je tako i stečeno vođstvo u 50. mintu, kada je Lazar Jovanović odatle uputio asistenciju, a Dimić to pretvorio u 2:1.

 

Ulazak Šehovića nije rešio pomenute probleme, pa je baš njemu umakao Jovanović u 55. minutu, te iskoristio centaršut Mitrovića s desne strane da "iz prve" nadmudri golmana Stevanovića - 3:1.

 

Da je mladi Stefan Mitrović 12 minuta kasnije iskoristio kolosalnu priliku, kada se našao oči u oči s golmanom Partizana (takođe posle prodora po levom krilu), priča bi već tada bila završena, ali taj kiks Nišlija, ispostavilo se, prilično je koštao.

Jer, Partizan je, uz nekoliko izmena za kojima je posegao Ilija Stolica, zaigrao daleko kvalitetnije, pa uspeo i da prepolovi zaostatak, majstorijom Slobodana Uroševića s distance.

 

Meč je u finišu više prolazio u čarkama fudbalera, nego u njihovim novim bravurama - Nišlije su bile zadovoljne rezultatom, ne i ponašanjem gostiju, a crno-beli su bili nervozni zbog deficita i pritom uvereni da rivali "kradu vreme".

 

Radnički je, i pored inicijative suparnika, imao izvrsnu priliku u 83. minutu, kada je drugi put na ovom meču njegov kapiten, Aleksandar Pejović, pogodio prečku, i to iz slobodnog udarca, a onda je uslila završna inicijativa crno-belih.

Velika, a i plodonosna, jer su Nišlije u 95. minutu skrivile penal, obaranjem Lutovca od strane tragičara Mlađovića, pa je Rikardo Gomeš postavio konačnih 3:3 s bele tačke.

 


Mocart bet Superliga Srbije, 2. kolo - raspored, rezultati i tabela

Petak:

Novi Pazar - Čukarički 1:2 (1:1)
(Danoski 42 - Ivanović 30, Badamosi 88)
Radnički Niš - Partizan 3:3 (1:1)
(Mlađović 2, Dimić 50, Jovanović 55 - Natho 13 p., Urošević 71, Gomeš 90'+5 p.)
Spartak - Radnik 2:0 (1:0)
(Bijelović 20, Srećković 48)

Subota:

20 Crvena zvezda - Kolubara

20 Mladost - Vojvodina

20 TSC - Javor

Nedelja:

17.30 Radnički 1923 - Mladost

20 Napredak - Voždovac

KRAJ! Radnički Niš - Partizan 3:3

Kraj utakmice, nerešeno!

90+7 - Gomeš daje gol! Rezultat je 3:3!

90+6 - Biće penal! Rikardo namešta loptu.

90+5  - Terzić je proigrao Lutovca na desnom krilu, Mlađović ga je povlačio, pa puštao, a onda je Živković pokazao na najstožu kaznu. VAR će proveriti da li je bilo razloga za jedanaesterac...

90+5 - Penal za Partizan!

90+5 - Dugačka dodavanja Partizana - lako rešavaju domaći igrači...

90+3 - Sava Petrov napušta igru, ali ne baš kako je to trebalo da uradi, pa je opomenut žutim kartonom. Menja ga u taboru Nišlija Tomić.

90+2  - Žuti karton za igrača Radničkog, Mesarovića. Posle slobodnog udarca, s distance, lopta nije došla do igrača crno-belih koji su je željno iščekivali pred golom Nišlija

88' - Velika ofanziva Partizana, Radnički se grčevito brani, a Vujačić je pokušao da glavom postigne gol za izjednačenje posle kornera, no... kao i u svojoj prethodnoj šansi, loptu je poslao neprecizno.

86' - Žuti karton i za Igora Vujačića, Partizanovog defanzivca, koji je sudiji zamerio na nedavnoj situaciji u kojoj je Belić faulirao igrača Radničkog, a pomenuti obrambeni igrač crno-belih odmah došao da prigovara, valjda zbog neke prethodne situacije u kojoj Živković nije tako reagovao.

85' - Evo kako je izgledala poslednja čarka na ovom meču. Nažalost, ne i jedina:

 

84' - Filip Holender u ekipi Partizana menja Andradea.

83' - Drugi put prečku pogađa kapiten Radničkog, Aleksandar Pejović! Ovoga puta iz prekida, s desnog krila.

80' - Savo Petrov je lepo odložio loptu za svog saigrača iz Radničkog, a ovaj dobro šutirao, no golman Partizana je uspeo da odbrani njegov šut. Usledio je korner, posle kog je intervenisala odbrana crno-belih.

78' - Podelio je sudija Dejan Živković žute kartone za 4-5 igrača, teško je sve to odjednom "pohvatati", ali nadamo se da će se akteri ovog meča smiriti, kako bi se u miru i priveo susret kraju. (Opomenuti su Terzić, Zdjelar i Urošević u gostujućem taboru, a  Mlađović i Aksentijević u domaćem).

76' - Čarke na terenu! Posle jednog prekršaja varnice su izbile jer je Zdjelar probao da podigne Mesarovića dok je ležao na travi, a onda su reagovali igrači Radničkog, pa Partizana... Svađa prilično dugo traje, ali se polako smiruje.

74' - Aleksandar Mesarović je zamenio iskusnog Sašu Marjanovića u timu Radničkog

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

74'  - Evo majstorije Uroševića kojom je Partizan prepolovio zaostatak

 

73' - Verbalni duel sudije i Partizanovog defanzivca Svetozara Markovića, koji je dobio žuti karton zbog toga.

71' - Gol za Partizan! Slobodan Urošević sa distance smanjuje prednost Radničkog na 3:2. Vratili su se crno-beli u ovaj meč, baš kao što su to svojim nedavnim akcijama i najavili.

70' - Partizan u poslednjih nekoliko minuta ofanzivniji, prete crno-beli iz napada u napad

68' - Izmene, izmene. U Radničkom su to ofanzivnog tipa. Mićibući i Štulić ulaze, a izašli su strelci dva gola, sjajni Lazar Jovanović i Stefan Dimić. U Partizanu Terzić menja Meniga.

67' - U istom minutu posle Partizanove šanse, Stefan Mitrović je imao jednu za Radnički na drugoj strani. Pobegao je odbrani crno-belih, gađao iskosa s leve strane dalji donji ugao - i za malo promašio.

67' - Zdjelar je oprobao udarac sa više od 25 metara, lopta je nezgodno skakala - ali nije uspela da prevari golmana Nišlija, koji se dobro postavio.

63' - Neverovatan pritisak Nišlije prave po svom levom krilu, a Šehović na jedvite jade uspeva da ih zaustavi. Jovanović se tamo izuzetno snašao u dva navrata, sada i Stefan Mitrović, no rezervista crno-belih uspeo je da ga blokira.

58' - Evo kako je tim iz Niša po treći put zatresao Partizanovu mrežu na ovom meču:

 

55' - Novi gol za Radnički, 3:1! Lazar Jovanović briljira na ovom meču, ovoga puta je "iz prve" reagovao na centaršut Mitrovića s desnog krila, kasnio je Šehović da ga "pokrije" i volej je nadmudrio Stevanovića!

53' - Ovako je malopre Radnički poveo u Nišu sa 2:1 protiv Partizana:

 

52' - Kakvi napadi Radničkog! Aleksandar Pejović je sjajno šutira s distance, a Nemanja Stevanović još lepšom odbranom sprečio da Nišlije povedu sa 3:1.

50' - Gol za Radnički! "Povratna" Lazara Jovanovića s levog krila, a onda precizan udarac Dimića - 2:1 za Nišlije!

49' - Opet pokušava Menig, sada udarcem sa oko 20 metara u brzoj akciji crno-belih, ali je bio neprecizan. 

47' - Prvi je pripretio Partizan, i to zahvaljujući odličnom prodoru Kvinsija Meniga po desnom krilu, ali umesto da doda Rikardu, previše je solirao, što je Tolordava iskoristio da sjajnim uklizavanje otkloni opasnost po Nišlije.

21.08 - Uz malo zakašnjenje, počelo je drugo poluvreme. Jedna izmena je izvršena, i to u taboru Partizana, Šehović je zamenio Filipovića.

Natho posle izjednačenja na meču Radnički Niš - Partizan / FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Kraj poluvremena. I to buran. Radnički je pripretio, kornerom s desne strane i šutem koji je golman Partizana opet izbacio van terena, ali pre nego što je usledio još jedan udarac s ugla - odsviran je kraj prvog dela meča, pa su nezadovoljni igrači Nišlija (i navijači, koji su svašta vikali arbitru) rešili da svoj bes iskale (srećom - samo verbalno). Na velikom predahu, rezultat je 1:1. Partizan je imao veći posed lopte (55-45%), više šuteva (7:3), ali u okvir gola je izjednačeno - 2:2.

44' - Dva loša šuta Partizanovih igrača u istom napadu. Prvo je traljavo loptu zahvatio Urošević, sa preko 25 metara, a onda je ona, nedugo zatim, stigla do Filipovića, koji je takođe vrlo loše šutirao.

42' - Posle VAR provere, Partizanov gol je poništen.

39' - Partizan je proslavio vođstvo, ali vrlo, vrlo kratko. Slobodan Urošević je postigao gol posle gužve u kaznenom prostoru Radničkog, ali je on poništen zbog ofsajda, jer se spoljni igrač crno-belih "aktivirao" nakon prvobitnog pokušaja njegovog kolege, glavom posle kornera. Uslediće VAR provera. Sudija Dejan Živković čeka odluku svojih kolega koji proveravaju video-snimak...

37' - Prečku pogađa Radnički! Kakva utakmica... A i kakva akcija Nišlija, koji su posle duplog pasa kapitena i Petrova nadmudrili rivale, no momak oko čije je ruke kapitenska traka Nišlija, Aleksandar Pejović, nije uspeo da donese novui prednost domaćinu - pogodio je okvir gola.

Detalj sa meča Radnički Niš - Partizan / FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

35' - Nervira se, baš se nervira gruzijski igrač Radničkog Tolordava, jer je dugačko dodavanje crno-belih ka Rikardu svesno propustio golmanu Drobnjaku, koji uopšte nije krenuo na loptu - pa je umalo napadač Partizana uspeo da stigne do nje. Srećom po Nišlije, ostalo je 1:1, ali se Tolordava baš ljuti na svog golmana...

32' - Odlična kretnja fudbalera Partizana prilikom kornera s leve strane, Vujačić je natrčao na loptu, a glavom je poslao preko gola. Odlična prilika za Partizan, nema šta

31' - Andrade je lepo uočio "otvaranje" Rikarda Gomeša po levom krilu, a on je onda uspeo da se oslobodi svog čuvara i sa bočne ivice kaznenog prostora uputi udarac, no golman Drobnjak je opet izašao kao pobednik iz tog duela. Za sada je "3:0" za čuvara mreže Radničkog kada se radi o pokušajima najboljeg strelca Partizana, ali na semaforu je 1:1. I, pritom, Partizan igra sve bolje...

27' - Vrlo sadržajan meč na "Čairu", nema šta. Sada je Menig oprobao udarac sa oko 25 metara, no blok Nišlija uradio je ono čemu i služi, blokirao je taj šut.

25' - Kakve polu-kontre, odnosno kontre u istom minutu! Prvo je Zdjelar u poslednji čas sprečio da brza akcija Radničkog iznedri kolosalnu šansu za Nišlije, a svega 10-15 sekundi kasnije, usled dugog dodavanja, Rikardo se ubacio iza leđa odbrane Radničkog, pronašao ga je Petković, usledio je ne baš idealan prijem, da bi potom golman domaćih Marko Drobnjak u dva navrata nadmudrio Partizanovog napadača. Auh, kakve situacije u ovom minutu...

21'- Konačno 3-4 minuta malo mirnijih, a zapravo klasičnih fudbalskih dešavanja na terenu. Borba na sredini terena, i to ujednačena. Baš kao i rezultat.

17'- Opet čarke na terenu. Sudarila su se dva igrača na 30-ak metara od gola Radničkog, pa su njihovi saigrači rešili da se umešaju, misleći da je tu došlo do previše grubosti. Srećom, i ova "frka" na igralištu se smirila bez fizičkog sukoba. Ali, da je burno na "Čairu", jeste...

15' - Još jedan žuti karton za Nišlije, Tolordava je javno opomenut.

13' - Evo kako je došlo do izjednačenja u Nišu:

 

12' - Gol za Partizan, 1:1! Bibras Natho je postigao pogodak s bele tačke, šutirao je levo, a golman Radničkog otišao na drugu stranu! Penal je izveden posle kraće pauze, jer su se pojedini akteri ovog meča umalo potukli na rubu kaznenog prostora. Srećom, sve se smirilo bez većeg fizičkog okršaja, ali odgurivanja je bilo.

10' - Penal za Partizan! Drugi uzastopni centaršut Andradea iz prekida, a taj drugi je doneo zanimljivije događaje nego prvi, koji je okončan dobrom intervencijom odbrane. Ovoga puta je posle kornera s sesne strane, lopta počela da beži van kaznenog prostora, a Vujačić je stigao do nje i od strane Mlađovića gurnut s dve ruke - s leđa. VAR odluka: faul je bio unutar šesnaesterca!

8' - Ima varnica na terenu, nije da nema. Drugi žuti karton na meču, prvi za domaće igrače, opomenut je Stajić

7' - Ovako je Radnički poveo protiv Partizana:

 

5' - Šansa za Partizan! Menig je centirao s desne strane, mladi Petković je glavom probao da zatrese mrežu i za malo bio neprecizan! Buni se deo crno-belog tima, smatrajući da je bio penal zbog obaranja Rikarda...

4' - Nervozan početak crno-belih. Aleksandar Filipović, pojačanje iz BATE-a, nagazio je Stefana Dimića, u duelu na sredini terena, i dobio žuti karton. 

2'- Radnički vodi! Posle centaršuta s desne strane nastala je gužva u kaznenom prostoru Partizana, a onda je Mlađović bio najprisebniji i zatresao mrežu Beograđana!

1' - Utakmica je počela!

19.55 - Sve je spremno za početak meča.

19.21 - Kao što je trener Radničkog, Tomislav Sivić, na zanimljivom obraćanju javnosti pred ovaj meč, dan pred utakmicu izdiktirao ko će igrati za Nišlije - to se se i obistinilo. Što se tiče Partizana, u odnosu na pobedu u prvom kolu prvenstva, samo jedna izmena. Umesto Saničanina, u odbrambeni bedem se vratio Vujačić.

19.10 - Evo i sastava:

Radnički Niš: Drobnjak - Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović - Marjanović, Pejović - Dimić, Jovanović, Mitrović – Petrov

Partizan: Stevanović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Zdjelar, Andrade, Natho – Menig, Rikardo, Petković

18.00 - Jedan momak iz domaćeg tima imaće baš veliki motiv protiv Partizana. I ne čudi, kako su "Novosti" danas objavile, on sledeće sedmice postaje pojačanje Crvene zvezde, i to kao velika želja Dejana Stankovića, pa nema sumnje da će dati sve od sebe protiv Zvezdinog "večitog rivala".

Uoči meča

Podsetimo, dok je Radnički primio četii gola od Zvezde na Marakani, vicešampion naše zemlje je na startu prvenstva ubedljivo savladao Javor, a u iščekivanju novog nastupa crno-belih, njihov strateg, Ilija Stolica, stvorio je prilično zanimljivu atmosferu na treningu.

Zapravo, taj trening, održan pred gostovanja u Nišu, imao je i onaj klasični, "fudbalski deo", ali i ono čega često nema u radu ovdašnjih stručnjaka, a na čemu Stolica insistira - građenje timskog duha. Igra koju je osmislio za fudbalere crno-belih dovela je do salvi smeha, što najbolje potvrđuju fotografije i snimci zabeleženi tom prilikom.

BONUS VIDEO: Stolica izneo utiske posle utakmice Javor - Partizan

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna