NESTVARNA SUDBINA ŠVAJCARSKOG NAVIJAČA: Izgubio se na San Siru pa živeo kao beskućnik u Milanu 10 godina (FOTO/VIDEO)

O. M.

04. 07. 2022. u 18:34

ŠVAJCARCU Rolfu Bantlu život se promenio iz korena posle utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona na legendarnom stadionu Đuzepe Meaca u Milanu. Rolf je sada već davne 2004. godine krenuo sa grupom prijatelja u Milano da bodri FK Bazel u utakmici protiv milanskog Intera, ali spletom okolnosti njegovo "gostovanje" u Italiji potrajalo je duže od decenije.

НЕСТВАРНА СУДБИНА ШВАЈЦАРСКОГ НАВИЈАЧА: Изгубио се на Сан Сиру па живео као бескућник у Милану 10 година (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tviter

Tokom meča, koji su nerazuri rešili u svoju korist sa 4:1 (današnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković postigao je jedan od četiri gola) i plasirali se u LŠ gde će kasnije stići do četvrtfinala, Bantl je otišao u toalet, ali je prilikom povratka na tribinu "skrenuo desno kod Albukerkija".

- Vraćam se brzo - bilo je poslednje što su čuli njegovi ortaci, jer se Bantl više nije vraćao.

Naime, izgubio se na ogromnom stadionu i do kraja utakmice nije uspeo da pronađe svoje prijatelje ni njihov automobil.

Kada je izašao sa stadiona rešio je da neko vreme ostane u Milanu, jer nije imao nikakve obaveze u Švajcarskoj a nije imao ni porodicu. To neko vreme, ispostaviće se, trajalo je 11 godina, pošto je Bantle postao milanski beskućnik. 

- Odjednom sam se našao u drugom sektoru stadiona. U džepu sam imao oko 20 evra, nisam imao mobilni telefon i preostalo mi je samo da izađem na ulice Milana - govorio je kasnije Bantl za švajcarske medije, uz napomenu da je "uživao u slobodi".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SPORTbible (@sportbible)

Narednu deceniju živeo je na ulicama velegrada. Hranu i cigarete poklanjali su mu prolaznici, a jedan student, čijeg imena se ne seća mu je poklonio i vreću za spavanje. Tuširao se jednom nedeljno u javnom kupatilu, a povremeno je posećivao lokalnu biblioteku.

 

- Za mene više nije bilo razloga da se vraćam kući. Uživao sam u slobodi koju mi je pružao Milano - preneo je Svis am zontag.

 

Društvo s kojim je otišao na utakmicu prijavilo je njegov nestanak, ali pošto nije imao bliske prijattelje a poslednja adresa na kojoj je bio prijavljen je bio centar za rehabilitaciju i odvbikavanje od alkohola, potraga za njim ubrzo je obustavljena.

Ko zna da li bi se ikada vratio u Švajcarsku i da li bi ova neobična priča izašla u javnost da Bantl nije završio u italijanskoj bolnici posle loma bedrene kosti. Italijanski lekari shvatili su da on nema tamošnje zdravstveno osiguranje i kontatirali su švajcarske kolege koje su isposlovale njegovo prebacivanje nazad.

 

Po dolasku u Švajcarsku Bantl je ipak shvatio da je vreme avantura za njega završeno i prihvatio je da ostane pod zaštitom švajcarske socijalne službe u jdnom staračkom domu.

 

- Sviđa mi se ovde. Deset godina je bilo dovoljno, osećam se odlično sada... 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)