PARTIZAN IZGUBIO, ALI NIJE RAZOČARAO: "Parni valjak" odigrao egal utakmicu sa turskim gigantom, jedan kiks odlučio

V.M.P.

02. 07. 2022. u 20:31

FUDBALERI Partizana sastali su se danas u okviru priprema za predstojeću sezonu sa Fenerbahčeom. "Parni valjak" jeste izgubio na generalnoj probi pred početak domaćeg šampionata, ali daleko od toga da je igrom razočarao.

ПАРТИЗАН ИЗГУБИО, АЛИ НИЈЕ РАЗОЧАРАО: Парни ваљак одиграо егал утакмицу са турским гигантом, један кикс одлучио

FOTO: FK Partizan

Turski i beogradski velikan pored fudbalskih rezultata poznati su i po strastvenim grupama navijača, pa je pre nego što je meč i počeo sve započeto velikim incidentima i provokacijama na nacionalnoj osnovi, u sred neutralnog Graca.

Već u drugom minutu rival srpskog kluba je postigao gol, a tome je najviše kumovao čuvar mreže Beograđana.

Ener Valensija, najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima Ekvadora, dočekao je nespretno ispucavanje golmana Stevanovića i poslao loptu u nebranjenu mrežu Partizana.

Zanimljivo da se ponovila identična situacija iz meču protiv Kluža, samo što je tada bila greška Aleksandra Popovića, a sada je sa ispucavanjem suviše oklevao njegov kolega. 

FOTO: FK Partizan

Srećom po Partizan njega nije uzdrmao kardinalni kiks, pa se već do kraja poluvremena iskupio dva puta sjajnim intervencijama, na udarce Brume i ponovo raspoloženog Enera Valensije.

Bilo je to ujedno i sve vredno pomena u prvom poluvremenu, koje je proteklo u laganom tempu dveju ekipa, čemu su doprineli i jako sparni uslovi za igru u austrijskom Gracu.

Najagilniji u taboru crno-belih bio je tandem sa Zelenortskih ostrva Rikardo-Andrade, a upravo je ovaj poslednji propustio najveću šansu, i to tik nakon povratka sa velikog odmora...

Nova akavizicija prvo je sjajno ukrala loptu rivalu, a potom se namestila na levicu, međutim lopta je po zemlji prošla pored same stative. 

Ono što je falilo crno-belima jeste igrač koji može da donese razliku na terenu i bude motor ekipe, a tako je upravo delovao momak koji je došao iz Karabaga. Držao je sve konce igre u svojim nogama i bio involviran u svaki napad tima čiji dres nosi.

FOTO: FK Partizan

Nakon obećavajućeg početka nastavka, šansi nije bilo sve do 80. minuta, kada je mladi Petković iz izgledne pozicije šutirao van okvira gola.

Mreže su i do samog kraja mirovale, pa je jedan kiks golmana Partizana označio drugi poraz u pripremnom periodu slavnog tima iz prestonice. Ilija Stolica zasigurno još uvek sklapa kockice, ali neća imati mnogo toga da zameri svojim izabranicima, uprkos rezultatu. 

Ono što je posebno zanimljivo jeste da bi ova dva tima mogla da ukrste koplja ubrzo, jer su potencijalni rivali za susret u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Treba napomenuti da je ovo bila poslednja provera pred početak Superlige, gde će se "parni valjak" u prvom kolu sastati sa povratnikom, Javorom.

Podsetimo Partizan je odradio pripreme u Sloveniji, u bazi u Ptuju, a pre meča sa Fenerbahčeom odigrao je i dve kontrolne utakmicu. Prvu, u veoma oslabljenom sastavu, crno-beli su izgubili od Kluža (1:0), dok su drugi meč, takođe u kombinovanom sastavu, pobedili protiv Spartaka iz Trnave (3:0).

SASTAVI: 

Partizan: Stevanović, Filipović, Marković, Šehović, Urošević, Fejsa, Natho, Menig, Andrade, Holender, Rikardo.

Fenerbahče: Altaj, Ošai, Šalaj, Kim, Ferdi, Ismail, Zajc, Linkoln, Bruma, Rosi, Valensija.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna