NE IDE BEZ ŠPICA: Crvena zvezda doživela prvi poraz u Sloveniji

Z. ĆOROVIĆ

30. 06. 2022. u 20:27

MNOGO se muči Crvena zvezda da postigne gol. To je pokazala i treća uzastopna prijateljska utakmica na pripremamama u Sloveniji, u kojoj su crveno-beli doživeli neprijatan poraz od Kopra – 0:1 (0:0).

НЕ ИДЕ БЕЗ ШПИЦА: Црвена звезда доживела први пораз у Словенији

FOTO: FK Crvena zvezda

Sigurno treneru crveno-belih smeta što njegov najjači sastav ni u jednom prvom poluvremenu, na sva ta tri meča, nije uspeo da postigne gol, pa je protivnik kažnjavao promašaje i uvek dolazio u vođstvo. Stanković juče nije mogao da računa na glavne napadače Ohija i Pavkova zbog povreda, ali ni to nije opravdanje za smušenu i nemaštovitu ofanzivu. Katai je igrao na pozicije "lažne devetke", a društvo u napadu su mu pravili Ivanić i Bukari. Nije se ovaj trio preterano trudio po vrućem vremenu da namuči protivničku odbranu.

Ivanić se obrukao u 29. minutu, kada sa pet metara, sam kao duh nije umeo da matira golmana Kopra. Zvezda je imala apsolutnu dominaciju protiv vicešampiona Slovenije i osvajača kupa, samo što to nije umela da je naplati u prvih 45 minuta. Srnić i Kangva još su zapretili udarcima sa dvadestetak metara, bez uspeha. 

Kopar je iz prve poluprilike pokazao Beograđanima kako se postiže pogodak.  U 51. Kotnik je sa oko 25 metara iznenadio Borjana i pogodio desni uglić njegovog gola. Ovoga puta, Stankoviću nisu pomogli ni rezervisti, do kraja je stvoreno malo prilika, pa je ovo izdanje podsetilo na   nekoliko jalovih iz prošle sezone, zbog kojih je Zvezda zamalo ostala bez titule.  

Crvena zvezda: Borjan (od 66. Popović) – Pičini (od 84. Bakajoko), Eraković, Dragović (od 84 Leković), Rodić (od 46. Gobeljić) – Sanogo (od 16. Srnić), Kanga (od 60. Nikolić), Kangva (od 46. Mustafa) – Ivanić (od 84. Živković), Bukari (od 46. Ben), Katai (od 66. Lučić).

Zenit za kraj

CRVENA zvezda je odigrala tri prijateljske utakmice na pripremama u Sloveniji sa tamošnjim prvoligašima. Pre jučerašnjeg poraza , ostvaren je trijuimf protiv ekipe Brava (2:1) i remi sa Domžalama (1:1).  Crveno-bele čeka generalna proba pred novu sezonu čeka u nedelju 3. jula, protiv prvaka Rusije Zenita u Sočiju.

BONUS VIDEO: Igrači Crvene zvezde otputovali na pripreme u Sloveniju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije