TRIO ZATVARA "PIJACU": Partizan juri još tri pojačanja

M. BLAŽIĆ

28. 06. 2022. u 09:00

TRI pojačanja su angažovana, još toliko igrača bi u narednih desetak dana trebalo da zaduže crno-beli dres i letnja fudbalska pijaca u Humskoj će praktično biti završena. Sva ostala pomeranja u igračkom kadru bila bi izazvana eventualnim odlascima i ne očekuje se da značajnije utiču na fizionomiju tima, koji bi 9. jula gostovanjem u Ivanjici trebalo da započne borbu na tri fronta.

ТРИО ЗАТВАРА ПИЈАЦУ: Партизан јури још три појачања

FOTO: FK Partizan

Prioritet je angažovanje štopera, i to bi prema saznanjima "Novosti" moglo da bude rešeno već tokom sutrašnjeg dana. Sa krilnim igračem koji će izvesno doći iz inostranstva je, za sada, situacija "maglovitija" pošto je shodno finansijskoj situaciji potrebno dosta toga kako bi se sklopio mozaik da budu zadovoljni i Partizan i igrač i treća strana.

Kada su odlasci u pitanju u poslednja dva dana je došlo do "ubrzanja" pa bi ubrzo moglo da se dogodi i prvo razduživanje opreme. Mladi napadač Marko Milovanović je duže vreme na radaru nekoliko evropskih klubova, a tokom vikenda je stigla i prva konkretna ponuda, od španske Almerije. Prve informacije o visini obeštećenja su se ispostavile kao netačne, pošto je Almerija spremna da izdvoji fiksnih četiri miliona evra (plus bonusi) uz deset odsto od naredne prodaje 18-godišnjeg špica stasalog u Partizanovoj fudbalskoj školi. Trenutno, raspoloženje crno-belih i igrača je takvo da bi ponudu trebalo prihvatiti, pa je realno očekivati da posao bude ubrzo sklopljen.

Drugi fudbaler iz aktuelnog pogona koji se nalazi na izlaznim vratima kluba je Saša Zdjelar. Partizan od borbenog i sada već iskusnog veziste može da inkasira najviše 500.000 evra s obzirom na to da je takav ustupak učinjen aktuelnom kapitenu "valjka" prilikom prethodnog produžetka saradnje. Želje igrača se i dalje vezuju za neki od klubova iz "liga petice", mada i po tom pitanju nije baš sve u igri s obzirom na to da se Zdjelar nedavno zahvalio na ponudi novom francuskom prvoligašu Tuluzu. I dalje su aktivni pozivi iz Turske, ali pored njih stoji veliki znak pitanja s obzirom na ambicije 27-godišnjeg fudbalera. U slučaju Zdjelarovog odlaska, Stolicina koncepcija bi pretrpela kvalitativnu promenu, ne i kvantitativnu, imajući u vidu da će crno-beli u novoj sezoni igrati sa jednim zadnjim veznim ispred poslednje linije, a treneru su na raspolaganju još Ljubomir Fejsa i Marko Jevtović.

Istovremeno u Partizanu su skoncentrisani i na "slučaj Asano", koji je aktuelizovan pre dva dana pisanjima da klub mora odlukom suda da isplati Japancu oko pola miliona evra na ime neizmirenih dugovanja.

- Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, jer se radi o prvostepenoj presudi, a ne o pravosnažnoj odluci, kojom su delimično usvojeni zahtevi igrača. Od januara 2022. Partizan je pokrenuo žalbeni postupak pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku. Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federalnim sudom Švajcarske. FK Partizan veruje da će odluka CAS biti u našu korist - podvukao je Zoran Damjanović, pravni zastupnik Partizana u procesu protiv Takume Asana.

Rikarda mnogi zovu

MLADI Marko Milovanović je blizu odlaska, a sudeći po pozivima iz inostranstva, lakše bi se realizovao transfer najefikasnijeg fudbalera Partizana iz prošle sezone Rikarda Gomeša.

Rikardo Gomeš/FOTO: FK Partizan

Telefoni svakodnevno zvone u Humskoj, mnogi evropski klubovi napipavaju "puls" vezano za prodaju internacionalca sa Zelenortskih Ostrva, ali tamnoputi napadač definitivno nije na prodaju u letnjem prelaznom roku.

Sa Trnavom od 18 časova

DANAS je u Kidričevu od 18 časova na programu druga provera Partizana na pripremama u Sloveniji, a rival je slovački prvoligaš Spartak iz Trnave. Šef struke Ilija Stolica ni danas neće moći da računa na napadače Rikarda Gomeša i Marka Milovanovića zbog lakših povreda.

BONUS VIDEO: Andrade trenirao sa novim saigračima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije