MILENKOVIĆ PRED TRANSFEROM KARIJERE: Fudbalski gigant želi da Srbin nasledi legendu kluba

V.M.P.

26. 06. 2022. u 08:27

U poslednjih 48 sati, glasine o tome da Matijas de Ligt odlazi iz Juventusa sve više kruže "čizmom", a jedno ime spominje se da bi moglo da krene putem Torina i zaduži opremu "stare dame".

МИЛЕНКОВИЋ ПРЕД ТРАНСФЕРОМ КАРИЈЕРЕ: Фудбалски гигант жели да Србин наследи легенду клуба

Foto: Profimedia

Naime, Holanđanin je vezan ugovorom sa "bjankonerima" do 2024. Međutim, dve strane se bore da postignu dogovor oko obnove, što bi moglo da dovede do prevremenog razilaska dveju strana. Brojni klubovi Premijer lige oglasili su zvona za uzbunu i želju da pazare sjajnog defanzivca. Stoga se u izveštajima već sugerišu imena mogućih zamena u italijanskom gigantu.

Kako prenosi "Skaj Sport" preko "Juventusnjuza 24", fudbaslki klub Juventus je identifikovao Nikolu Milenkovića iz Fiorentine kao potencijalnu zamenu za de Ligta.

Srbin se preselio u Toskanu 2017. godine, polako se razvijajući u jednog od najpouzdanijih centralnih bekova u Seriji A. Njegov ugovor sa Violom ističe 2023. godine, tako da bi mogao da bude dostupan za relativno nisku naknadu - čak i ako bi klub oklevao da Juventusu proda još jednu zvezdu.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

U Torinu bi se Milenković ponovo sastao sa sunarodnikom Dušanom Vlahovićem, nakon što su zajedno igrali i za Fiorentinu i za beogradski Partizan. Međutim, izvor upozorava da je Inter još jedna ekipa koja je već duže vreme na tragu 24-godišnjaka.

Početkom leta Juventus je tražio na tržištu zamenu za Đorđa Kjelinija. Ali sada se čini da će klub možda morati da obnovi osiromašenu zadnju liniju ako de Ligt ode. Pronalaženje sposobnog naslednika neće biti nimalo lak zadatak, ali Milenković je do sada stekao dovoljno iskustva u Seriji A, a njegove solidne igre na Artemio Franki govore da je spreman da učini sledeći korak u obećavajućoj igračkoj karijeri.

 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a