"LEKIP" TVRDI: PSŽ ima novog trenera, ime koje niko nije očekivao

Novosti online

23. 06. 2022. u 10:46

MAURISIO Poketino nije uspeo da osvajanjem titule umiri čelnike PSŽ-a, koji su mu već pronašli zamenu.

ЛЕКИП ТВРДИ: ПСЖ има новог тренера, име које нико није очекивао

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kristof Galtije će postati novi trener finansijkog giganta, prenosi "Lekip". Parižani su s francuskim stručnjakom dogovorili dvogodišnji ugovor s mogućnošću produženja saradnje na još godinu dana. Francuski klub moraće da uplati Nici i obeštećenja na ime prekida doskoro važećeg ugovora novog stratega.

Takođe, Maurisio Poketino službeno je i dalje trener pariskog kluba. Još uvek nije dobio otkaz jer nije postignut dogovor o iznosu Poketinove otpremnine, kao i otpremnine njegovih saradnika, koji će prevremeno napustiti ovu evropsku prestonicu. Ipak, francuski list tvrdi da će se to verovatno dogoditi do kraja nedelje, po ubrzanom postupku.

Za sada nije poznato koliko će tačno Galtije zarađivati u novom klubu, ali očekuje se da mu plata neće biti manja od one koju je imao argentinski stručnjak.

Galtije je tokom igračke karijere 164 puta nastupio u Ligi 1, a 33 puta u Ligi 2. Trenersku je karijeru započeo 2009. u Sent-Etjenu, gde se zadržao sve do 2017. godine. Zatim je proveo četiri godine u Lilu i onda senzacionalno osvojio naslov francuskog prvaka pretprošle sezone. Prethodnu godinu proveo je sa mnogo uspeha na klupi Nice.

O tome kakva je trenerska veličina govori i činjenica da je tri puta proglašavan najboljim trenerom navjišeg fudbalskog ranga u zemlji "galskih petlova". 

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!