KLUB NEMANJE MATIĆA U PRVOJ LIGI SRBIJE: Jedinstvo sa Uba dobilo specijalnu pozivnicu

Novosti online

22. 06. 2022. u 15:09

FUDBALSKI klub Jedinstvo sa Uba popuniće upražnjeno mesto u Prvoj ligi Srbije, odlučio je danas Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije.

КЛУБ НЕМАЊЕ МАТИЋА У ПРВОЈ ЛИГИ СРБИЈЕ: Јединство са Уба добило специјалну позивницу

FOTO: Nebojša Paraušić

Klub koji već godinama pomaže fudbaler Rome i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić, ući će u drugi rang srpskog fudbala umesto Žarkova, koje je odustalo od takmičenja zbog finansijskih problema.


Da će Jedinstvo biti novi član PLS, za "Tanjug" je potvrdio predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović, koji je i član Izvršnog odbora FSS.

-  Po svim parametrima koji dolaze u obzir, Jedinstvo je zaslužilo da se takmiči u Prvoj ligi Srbije i skupilo najviše bodova od svih klubova koji su dolazili u obzir. Parametri su brojni - likvidnost kluba, osvojeni bodovi u prethodnim sezonama, da li je klub ili nije imao blokade računa, a Jedinstvo nije imalo - izjavio je Lazović.

Kada znamo da je Ub mesto koje je sa svojom okolinom osim Matića iznedrilo i legende poput Dragana Džajića i Dušana Savića, jasno je o kakvom mestu sa dugom fudbalskom tradicijom se radi.

Tako će u Prvoj ligi Srbije, koja startuje 5. avgusta, igrati sledeći klubovi: Metalac, RFK Novi Sad, Železničar Pančevo, IMT, Loznica, Inđija, Grafičar, Mačva, Radnički (Sremska Mitrovica), Rad, Zlatibor, GFK Sloboda, OFK Vršac, Trajal i Radnički (Novi Beograd).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024