"ORLOVIMA" MAŠU MILIONIMA: Predstojeće leto bi moglo da bude prekretnica za neke od reprezentativaca Srbije

Đ. SAMOILOVIĆ

15. 06. 2022. u 09:52

REMIJEM sa Slovenijom (2:2) u četvrtoj rundi Lige nacija, srpski fudbalski reprezentativci i zvanično su okončali sezonu. Otišli su Dušan Tadić i drugovi na zasluženi odmor.

ОРЛОВИМА МАШУ МИЛИОНИМА: Предстојеће лето би могло да буде прекретница за неке од репрезентативаца Србије

FOTO: EPA

I dok će jedni bezbrižno leškariti na plažama, drugi će možda već u toku godišnjeg odmora morati da rešavaju pitanje narednog kluba. Jer je sudbina "orlova" poput Filipa Kostića, Luke Jovića, Nikole Milenkovića, Predraga Rajkovića, Sergeja Milinkovića-Savića... i dalje u izmaglici. Ali, neće im biti teško da nađu nove sredine, jer su obasuti bogatim ponudama posle sjajnih sezona.

Danke pa bonđorno?

ŠTO se tiče Kostića, pred njim su, kako zasada deluje, dve opcije. Ostanak u Ajntrahtu i novi ugovor "težak" četiri miliona evra godišnje ili prelazak u Juventus i najveći iskorak u karijeri. I prošlog leta, hitronogi Kragujevčanin je bio na korak od Lacija, ali desila se čuvena zavrzlama njegovog agenta sa imejlom, pa je ostao u Frankfurtu i napravio pun pogodak pošto je osvojio Ligu Evrope i dobio priznanje za najboljeg igrača takmičenja. Da li će navijači Ajntrahta redom pisati "danke", a Juventusovi "bonđorno", zavisiće i od cene Kostića. "Dama" je spremna da plati 15 miliona, Ajntraht navodno traži 20, ali čini se da je i sam Filip bliži Italiji nego Nemačkoj.

ZA ILIĆA ATLETIKO, LACIO...

MLADI vezista Ivan Ilić odigrao je odličnu sezonu u Veroni. Nedavno su španski mediji objavili da su Sevilja i Atletiko zainteresovani za njegove usluge, dok Italijani pišu da je vrlo blizu odlaska u Lacio. Pravo preče kupovine ima i Mančester siti, koji ga je odveo iz Zvezde, ali deluje da pogled Pepa Gvardiola ne dobacuje do grada ljubavi.

Luka bira ponude

TEŠKO da je Luka Jović leta 2019. zamišljao da će za tri godine imati tek 50 utakmica u nogama i tri postignuta pogotka. Čini se da je vreme za rastanak Srbina i "kralja" došlo, ali gde dalje? Pitanje od milion dolara. Spominjali su se Ajntraht i Borusija Dortmund, zatim i Hetafe. Juče su kao opcije iskočili Lids i Monako ali ništa konkretno. Sada se pojavila i Fiorentina. Ono što je sigurno je da je Jović na prekretnici karijere. Ako pametno odabere novi klub, imaće priliku da povrati stari sjaj u godini Mundijala. Još jedna greška i manjak utakmica mogli bi čak da ga izostave iz aviona za Katar, mada je selektor Stojković pokazao da mu skoro pa bezuslovno veruje.

Luka Jović/FOTO: M. Vukadinović

SMS mnogo skup

POPUT Kostića, čini se i da je Sergej Milinković-Savić igrački prerastao klub za koji nastupa. Već godinama jedan od najboljih vezista Serije A, ne menja nebesko-plavi dres Lacija. A ponude, stižu li stižu. Klaudio Lotito, predsednik Rimljana, čini se da ih samo gužva i vežba slobodna bacanja u kanti za đubre. Da li će ovo leto biti to kada će Srbin napustiti Lacio ostaje da se vidi. Ponuda će svakako biti. Ali, najveći problem će biti obeštećenje koje varira između 60 i 80 miliona evra prema nekim glasinama. Zainteresovanih je mnogo - od Juventusa, Junajteda, Milana, PSŽ... Ipak, ako je verovati rečima trenera Rimljana Mauricija Sarija, čak i ako ode, Sergej neće pojačati konkurenta iz Serije A.

Bleki i "Meaca"

POTEGLA se priča prethodnih dana da bi i Nikola Milenković mogao da postane igrač jednog italijanskog velikana. U pitanju je Inter, koji je pokazao interesovanje za Srbina, ali nije povukao konkretne poteze jer sve zavisi od statusa Milana Škrinijara kojeg želi PSŽ. Ako Slovak napusti "Meacu", popularni Bleki je jedna od prvih opcija da ga zameni.

Pavlović, Rajković...

SAMO 35 nastupa od odlaska iz Partizana sigurno nisu nešto što je Strahinja Pavlović planirao. Sjajni štoper "orlova" mučio se sa minutažom u Monaku i Brižu, blagostanje mu nije donela ni pozajmica u Bazel. Pavlović je i dalje na papiru igrač "kneževa", ali čini se da je s tim gotovo. Za sada nema ni indicija da će Švajcarci otkupiti ugovor mladog Šapčanina. Kod golmana Predraga Rajkovića situacija je drugačija, pošto je redovno bio među stativama Remsa, ali je prema francuskim medijima dobio dozvolu za odlazak godinu dana pre isteka ugovora.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPOSEĆENIJIH FINALA SP I FUDBALU: Katar ima priliku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!