KAKVA SIMBOLIKA: Erling Holand pošao očevim stopama i izabrao broj na poleđini dresa

Novosti online

11. 06. 2022. u 21:24

MANČESTER siti je uspeo ono što giganti evropskog fudbala nisu - obezbedio je potpis Erlinga Holanda, fantastičnog golgetera koji privodi kraju svoje dane u Borusiji Dortmund.

КАКВА СИМБОЛИКА: Ерлинг Холанд пошао очевим стопама и изабрао број на полеђини дреса

FOTO/PRINTSKIN/GOOGLE IMAGES

Haland, čiji je tata Alf Inge igrao za klub od 2000. do 2003. godine samo još treba da izabere broj koji će nositi na poleđini nebesko plavog dresa. 

A 21-godišnji norveški napadač objavio je na instagramu profilu sliku iz vremena kada je njegov otac igrao u ostrvskom klubu. Na fotografiji se vidi Holand junior, obučen u dres njegovog sadašnjeg kluba, dok je na drugoj slici poleđina dresa sa brojem 15 iznad čega je gorostasni špic napisao:

- Nastaviće se - jasno aludirajući na to da će poći očevim stopama i preuzeti broj 15. kao dokaz neverovatno lepe simbolike koja okružuje ovaj transfer.

Skandinavska gol-mašina je zaista jedan od retkih primera u modernom fudbalu u kojem su se dečački snovi pretvorili u javu. Klub uz koji je odgajan je njegov novi dom.

Pep Gvardiola je napao Halanda nakon što prošlog leta nije uspeo da zameni Serhija Aguera. Najveća meta Sitija tada je bio Hari Kejn iz Totenhema. Gvardiola je otkrio da je Daniel Levi odbio četiri ponude za Siti. To je uprkos tome što je poslednja navodno premašila 125 miliona funti. Ali "građani" će sigurno biti oduševljen što plaćaju manje od polovine te sume, za napadača koji se već smatra jednim od najboljih na svetu.

Holand je u Borusiju došao u zimskom prelaznom roku 2020. godine iz Salzburga za 20 miliona evra, a za klub iz Dortmunda je postigao 80 pogodaka u 84 odigrane utakmice u svim takmičenjima.

TRANSFER ZVEZDA: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest