VELEOBRT U MADRIDU: Svi su Jovića videli sa koferima u rukama, a danas...

V. P.

11. 06. 2022. u 21:39

FUDBALER Real Madrida Luka Jović iskusio je na svojoj koži istinsku torturu od strane čelnika i rukovodstva "kraljevskog kluba". Tako da su ga mnogi već videli sa koferima u rukama, koji vode što dalje od Madrida, ali sada stižu drugačije glasine iz prestonice Španije.

ВЕЛЕОБРТ У МАДРИДУ: Сви су Јовића видели са коферима у рукама, а данас...

Foto: M. Vukadinović, AP, Tviter printskrin

U kancelarijama "Santjago Bernabeua" su prezadovoljni "preporodom" Jovića u reprezentativnom dresu Srbije i ne isključuju da ga zadrže. Takvu vest preneo je danas ekskluzivno "Defensa central", sajt koji se bavi isključivo insajderskim informacijama unutar tabora prvaka Evrope.

U poslednjim utakmicama u Ligi nacija, napadač je jasno stavio do znanja fudbalskoj planeti da instinkt za gol je nešto urođeno i poslao poruku svim defanzivcima koliko malo prostora mu je potrebno da pokaže svoj istančani njuh za gol.


U Real Madridu su uvek imali suprotstavljena osećanja i odnose prema Luki Joviću. Srpski napadač je u Ajntrahtu iz Frankfurta i u reprezentaciji pokazao da je gol-mašina, koja predatorski vreba gol protivnika, ali u Real Madridu od njega očekuju više.

Ove sezone nije imao mnogo minuta, ali one koju je imao je korektno koristio. Morao je da izađe na teren u San Sebastijanu bez zagrevanja, da bi zamenio povređenog Benzemu, a Real Madrid je pobedio 0-2 uz njegov gol i asistenciju. U sledećoj utakmici, protiv Atletiko iz Madrida, takođe je upisao dobru minutažu.

Foto Instagram/lukajovic

U februaru se ponovo povredio Karim Benzema, ali se Anćeloti odlučio za opciju lažne devetke, ostavljajući Jovića na klupi, na za mnoge neshvatljiv način. Srbinu je potrebno više kontinuiteta da se dokaže, ali je veoma teško sa Karimom Benzemom ispred. Francuz je ove sezone postigao 44 gola i bukvalno na svojim plećima nosio "kraljevski tim". 


 

Poznato je da srpski golgeter nije u planovima Karla Anćelotija, ali i to je nešto što je podložno promeni očigledno. Pre par dana su španski mediji brujali o tome da ne postojim tim koji je spreman da izdvoji 30 miliona funti za njegove usluge, pa kasnije da je na korak od Hetafea, a danas se već ceo narativ oko Zvezdinog deteta promenio.

Real Madrid svojevremeno je platio 63 miliona Ajntrahtu, za potpis koji trebalo da Jovića zadrži u prestonici Španije minimum do 2025. godine. Aktuelni prvaci Evrope već su uklonili Bejla, Iska i Marsela sa platnog spiska koji je bio preopterećen, pa su smanjili tekuće troškove, kako bi se suočili sa budućim izazovima u pregovaranju za željene mete.


Luka Jović je minulu sezonu završio sa 19 odigranih utakmica. Ukupno je odigrao samo 551 minut, pa je bilo gotovo nemoguće da pokaže svoj kvalitete koje nesumnjivo poseduje.

Postigao je jedan pogodak i upisao tri asistencije.

 


BONUS VIDEO: Proslava titule Lige šampiona na trgu u Madridu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista