BILI SU VELIKAN A SADA SE GASE: Klub u kome su igrali Karlos i Eto ne može da dobije licencu

Novosti online

04. 06. 2022. u 14:31

FUDBALSKI klub Anži Mahačkala nije dobio licencu za igranje u trećoj ruskoj ligi i najverovatnije će propasti.

БИЛИ СУ ВЕЛИКАН А САДА СЕ ГАСЕ: Клуб у коме су играли Карлос и Ето не може да добије лиценцу

Dijara i Roberto Karlos (Fenerbahče) u duelu igranom u avgustu 2008. Foto N. Skenderija

Sulejman Kerimov, vlasnik Anžija, imao je velike planove za Ligu šampiona, zbog toga je ranije torišio milione na nove igrače. Mogao je to priuštiti, jer je njegovo bogatstvo procenjeno na šest milijardi evra.

Samjuel Eto je 2011. napustio Inter da bi prešao u Anži. Kamerunski napadač je u Rusiji primao je 20 miliona godišnje, što je tada bila najveća plata u svetu fudbala.

Te godine klub je prvi put igrao u ruskoj Premijer ligi. Utakmice su se igrale na novom stadionu koji je izgrađen na obali Kaspijskog mora.

Idila je potrajala do početka sezone 2013-2014. Tada je tim počeo da beleži loše rezultate na početku sezone, pa je vlasnik srezao je klupski budžet i odlučio rasprodati zvezde.

Rečeno je da su na odluku Kerimova uticali finansijski fer-plej, ali i zdravstveni i poslovni problemi. Vlasnik Anžija počeo je prodavati najbolje fudbalere kako bi povratio deo ulaganja, a 2016. je potpuno prodao klub.

Sada klub iz Dagestana neće dobiti licencu za igranje u trećoj ligi i najverovatnije će propasti.

 

Anži Mahačkala je u jednom trenutku bio jedan od bogatijih klubova na svetu, imajući legende poput Roberta Karlosa i Samjuela Etoa istovremeno u svom timu.

 


Anži koji je nekad bio jak zbog ulaganja milijardera Sulejmana Kerimova, sada nije ispunio uslove za dobijanje licence za nastavak takmičenja u trećoj ligi i ide u kolaps piše portugalski sportski list "MaisFutbol".

BONUS VIDEO: Andrea Pirlo u Beogradu na promociji italijanskog fudbalskog kampa
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!