ENGLESKA IZABRALA TRENERA GODINE: Gvardiola i Klop vodili bitku i na ovom frontu, evo ko je izašao kao pobednik

Novosti online

25. 05. 2022. u 17:46

PRESTIŽNO priznanje za najboljeg stratega sezone na ostrvu uručeno je živoj legendi Liverpulovog "kopa"- Jirgenu Klopu.

ЕНГЛЕСКА ИЗАБРАЛА ТРЕНЕРА ГОДИНЕ: Гвардиола и Клоп водили битку и на овом фронту, ево ко је изашао као победник

FOTO: Tanjug/AP

Nemac je dobio tu čast nakon što je odveo Liverpul na drugo mesto u Premijer ligi, završivši bod iza Gvardiolinog Mančester sitija, u uzbudljivoj trci za titulu. Ovo je drugi put da je Klop osvojio nagradu za menadžera sezone. Šef Liverpula je takođe po drugi put osvojio priznanje za najboljeg trenera godine "Udruženja menadžera lige". Nagrada je nazvana po legendarnom treneru Mančester junajteda ser Aleksu Fergusonu, koji je osvojio tu čast rekordnih pet puta tokom svoje karijere. 

Harizmatični strateg tima sa "Enfilda" dobio je obe nagrade na ceremoniji u utorak.

- Ovo je velika čast, a ovo je bila luda sezona. U poslednjem kolu, u kome samo dve utakmice nisu imale takmičarski značaj, mi ostali smo dali apsolutno sve od sebe. Bilo je napeto, nije bio najbolji ishod za nas, ali već smo prešli preko toga. A kada osvojite ovakvu nagradu - vi ste ili genije ili imate najbolji stručni štab na svetu, a ja sam ovde zbog mog stručnog štaba i oni znaju koliko ih cenim- kao i mnogo put u karijeri Klop je istakao ljude iz senke koji danonoćno rade na poboljšanju performansi Liverpula:

- A kada osvojite ovakvu nagradu, ili ste genije, ili imate najbolji trenerski štab na svetu. Ovde sam sa četvoro mojih saradnika i oni znaju koliko ih cenim.

Klop je dobio nagradu nakon što je vodio Liverpul do slave u FA kupa i Liga kupu. "Crveni" su takođe stigli do finala Lige šampiona i u subotu uveče će se suočiti sa Real Madridom u Parizu.

BONUS VIDEO: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda