BORILI SE ZA TITULU I KIDALI ŽIVCE NAVIJAČIMA: Siti i Liverpul priredili čudesan kraj Premijer lige! (VIDEO)

Novosti online

22. 05. 2022. u 18:56

MANČESTER SITI danas je na svom "Etihadu" ugostio Aston vilu u meču u kome je jedan bod garantovao novu titulu šampiona u kolevci fudbala. Građani su strepeli do samog kraja, gubili sa 0:2, ali ipak herojski trijumfovali nakon preokreta, rezultatom 3:2. Sa druge strane Liverpul, tim koji se do poslednjeg daha borio za šampionsku krunu, igrao je na domaćem terenu protiv Vulverhemptona i takođe posle preokreta, pobedio (3:1), što je zbog bodovne razlike bilo nedovoljno da se ugrozi branioc titule.

БОРИЛИ СЕ ЗА ТИТУЛУ И КИДАЛИ ЖИВЦЕ НАВИЈАЧИМА: Сити и Ливерпул приредили чудесан крај Премијер лиге! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Mančester siti je  od početnog sudijskog zvižduka preuzeo inicijativu, držao posed i sve je delovalo po običaju, Pepova mašinerija gazi protivnika a titula je na dohvat ruke, kad onda...

1:0 za Aston vilu, muk na Etihadu, desni bek "vilenjaka" Mati Keš na asitenciju svog bekovskog kolege Luke Dinja postiže gol, koji je uterao strah u kosti navijačima "građana". Naziralo se da bi njihov najgori košmar mogao da se obistini.

Potvrda toj teoriji došla je u 69. minutu, u kom je brazilski doktor fudbala Felipe Kotunjo duplirao prednost. Prijem čarobnjaka, lopta se "zalepila" za nogu, a onda razoran udarac u sam ugao golmana Edersona, koji je nepomično ispratio putanju lopte.

Ipak šampionski duh Mančester sitija isplivao je na videlo.

Usledio je Pepov petoiminutni blic-krig. Prvo Gundogan u 76. minuta a onda i Rodrijev projektil, pa turski veznjak još jednom u 81. minutu. Gundogan je na sjajnu asistenciju Kevina de Brujnea sa nekoliko metara udaljenosti doneo veliki preokret vredan zvanja najboljim timom Engleske. 

Liverpul je na drugoj strani slomio otpor "Vukova" na "Enfildu". Bilo je nedovoljnih 3:1, i to posle preokreta...

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:HIT SNIMAK! Mitrogol poslao poruku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!