ZELENSKI ODLIKOVAO ŠEVČENKA: Legendarni napadač otkrio ime velike sportske zvezde koja najviše pomaže Ukrajini

Novosti online

20. 05. 2022. u 15:55

SPORTSKA planeta šalje poruke podrške Ukrajini od momenta kada je započela ruska invazija na ovu zemlju. Brojni ukrajinski sportisti uključeni su u kampanju protiv Vladimira Putina, a među njima i sinonim za tamošnji fudbal - Andrej Ševčenko.

ЗЕЛЕНСКИ ОДЛИКОВАО ШЕВЧЕНКА: Легендарни нападач открио име велике спортске звезде која највише помаже Украјини

Foto: M.Vukadinović

Bivši selektor ukrajinske reprezentacije, kao jedan od najglasnijih kritičara predsednika Rusije, upitan je koji to strani fudbaler je najviše posvećen pomoći njegovoj domovini.

Legendarni igrač Milana bez oklevanja je odgovorio da je u pitanju Robert Levandovski. Poljski napadač u više navrata nosio je kapitensku traku u bojama zastave ratom pogođene zemlje. Levandovski je takođe dao svoj dres na aukciju, a novac je otišao ukrajinskoj vojsci.

- Mislim da je igrač koji najviše pomaže mojoj zemlji definitivno Robert Levandovski, kapiten poljske reprezentacije. Radio je puno stvari na nivou podizanja svesti o tome šta je zadesilo moju domovinu. Moram i da se zahvalim Engleskoj, Premijer ligi, odakle dolazi neverovatna solidarnost, Italiji isto tako - rekao je legendarni Ukrajinac i dodao:

- Svaki tim pre utakmica uvek objavljuje poruke, fotografiše se sa sloganom "Prekinite rat". U toku je kampanja koja će jednog dana zaustaviti ovo prolivanje krvi i pomoći mojoj zemlji - istakao je Ševčenko, a prenosi "Sport.ua".

Pomalo neočekivano, danas je zvezda ukrajinskog sporta i dosadašnji predsednik tamošnjeg Fudbalskog saveza Andrej Ševčenko postao i prvi ambasador Fondacije za obnovu i razvoj Ukrajine. To zvanje dodelio mu je aktuelni predsednika države Volodimir Zelenski.

- Sada ima novu misiju, da svetu ispriča o događajima u Ukrajini i iskoristi svoj uticaj za prikupljanje međunarodne pomoći. Siguran sam da ćete uspeti - ističe Zelenski.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)