PLEJ OF ZA TITULU PRVAKA ENGLESKE? Evo kakav "lud" scenario jedino vodi u borbu Klopa i Gvardiole "prsa u prsa" za naslov šampiona

Novosti online

18. 05. 2022. u 16:37

FUDBALERI Liverpula sinoć su gostovali na obali Engleske i pobedom nad Sautemptonom, rezultatom 2:1 ostali u trci za sve četiri krune, u četiri velika takmičenja u kojima učestvuju.

ПЛЕЈ ОФ ЗА ТИТУЛУ ПРВАКА ЕНГЛЕСКЕ? Ево какав луд сценарио једино води у борбу Клопа и Гвардиоле прса у прса за наслов шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Mančester siti i Liverpul bili su toliko izjednačeni ove sezone, da bi ljubitelji fudbala priželjkivali da gledaju  finalni triler okršaj, rivalstva koje bi moglo da obeleži modernu eru Premijer lige. Ovaj scenario i dalje je matematički moguć, a evo šta je potrebno da se desi.

Naime, nikada ranije nije se dogodilo, da sa samo jednom utakmicom do kraja i tri boda koja dele "prvoplasiranog" i "drugoplasiranog", ostane mogućnost da se sezonska trka za titulu odluči jednokratnim mečom, po završetku prvenstvene sezone. 

Pre konkretnih rezultate koji su potrebni da bi se ovo desilo, evo pravila Premijer lige za određivanje pozicije na tabeli:

- Ako su dve ekipe izjednačene po broju bodova, gol-razlika bi bila odlučujući faktor.

- Ako je gol-razlika bila jednaka, postignuti golovi bi određivali koja će strana završiti više.

- Ako klubovi i dalje ne mogu da se razdvoje, tim sa najmanje bodova u međusobnim mečevima u sezoni Premijer lige završio bi niže.

- Ako je rekord isti, klub koji je postigao veći broj golova kao gostujući tim u međusobnim mečevima završio bi više.

- Ako nijedan od ovih kriterijuma ne može da razdvoji timove, odigraće se plej-of na neutralnom terenu - format, čije vreme i mesto bi odredio odbor Premijer lige.

Da bi se pomenuti meč odigrao potrebno je da Mančester siti izgubi na svom Etihadu u poslednjem kolu od Aston Vile.

Ali za to će biti potrebno čudo u režiji ekipe koju predvodi legenda crvene strane Mersisajda, Stivene Džerard. Jer će njegovi izabranici morati da zabeleže trijumf od 5:0. 

Uz ispunjenje skoro pa nemoguće misije Aston vile, potrebno je i da Liverpul remizira sa Vulverhemptonom na "Enfildu" i to rezultatom 5:5 

Standings provided by SofaScore LiveScore


Pretpostavlja  se da će se u slučaju ovog ludog scenarija takva utakmica održati na "Vembliju", u domu ostrvskog fudbala.

Ali priručnik Premijer lige ne ulazi u te detalje. Možda zato što niko nije očekivao da ćemo ikada doći do tačke da posle 38 ligaških utakmica tokom cele sezone, dva tima neće moći da se razdvoje.

Odluku o neutralnoj lokaciji, kako je predviđeno pravilnikom, doneće upravni odbor Premijer lige.

To ostavlja mogućnost koja je zastrašujuća za navijače Mančester junajteda. Na njihovom "teataru snova" i u njihovom gradu, neko od njihova dva najveća rivala mogao bi uživati u slastima podizanja najznačajnijeg trofeja Engleske. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili