PIKSI ZALUDEO ITALIJANE: Sergeja šalje u Juventus, a za Vlahovića spremio Papenovu anegdotu

Novosti online

10. 05. 2022. u 12:00

DRAGAN Stojković Piksi je uvek zanimljiv sagovornik za medije širom sveta. Selektor fudbalske reprezentacije Srbije uvek bez dlake na jeziku priča o svim temama, pa ne čudi što je završio na naslovnici italijanskog magazina.

ПИКСИ ЗАЛУДЕО ИТАЛИЈАНЕ: Сергеја шаље у Јувентус, а за Влаховића спремио Папенову анегдоту

FOTO: FSS

Naime, "Tutosport" je posvetio veliku pažnju srpskom treneru, koji je najviše govorio o strašnom dvojcu Dušan Vlahović i Sergej Milinković Savić. 

Drugi od pomenutog tandema iz reprezentacije Srbije ovog leta napušta Lacio i Rim. 

- Bilo bi dobro da ga vidim u Juventusu, pre svega usled činjenica da je Vlahović već u Torinu. I meni bi bilo lakše, pratio bih samo jednu utakmicu kako bih ih video obojicu. Šalu na stranu, Sergej je stvarno savršen fudbaler za Alegrijev tim. Juventusu nedostaje vezista kao što je Milinković Savić. Ima stas, daje golove, asistira, dobro poznaje Seriju A. Navijam da pređe u Juve, ali se ne pitam. To očigledno moraju da reše Anjeli i Lotito - jasan je Stojković u intervjuu za list "Tutosport".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tuttosport (@tuttosport)

Piksi se dotakao i Dušana Vlahovića. Italijane je interesovalo kako on vidi krizu u koju je zapao srpski napadač, jer duži period nije bio strelac.

DUŠAN DAJE GOL INTERU

Dragan Stojković je ubeđen da će Dušan Vlahović biti u pravom izdanju kada bude najpotrebnije. Sutra uveče (21.00) u finalu Kupa Italije protiv Intera.

- Sigurno ću gledati meč. Verujte mi, Vlahović će Interu dati gol! Finale je važan događaj za ovakvu Juventusovu sezonu, ali iznad svega i za Dušana, koji će dati sve od sebe da sa crno-belima podigne prvi pehar.

- Niti sam zabrinuti, niti bi neko trebalo da se nervira zbog Dušana. Gledam sve Juventusove utakmice i mogu reći da Vlahović igra veoma dobro. Samo što nije moguće dati gol baš u svakom kolu. U ovom trenutku za njega je najvažnije da ostane miran, ne misli o golovima, jer će sigurno doći. Veliki napadači tako funkcionišu, žive za trenutak kad će zatresti mrežu. Igrao sam u Marselju sa Žan Pjerom Papenom, osvajačem Zlatne lopte i svaki put kad bi se utakmica završila, bez obzira na ishod, unervozio bi se ako ne bi bio strelac. Čim budem video Dušana, ispričaću mu još neke anegdote vezane za Papena.

FOTO: Tanjug/AP

 

Pričao je selektor Srbije i o odnosu Masimilijana Alegrija i Dušana Vlahovića, koji mesecima unazad potenciraju italijanski novinari.

- Alegrija često kritikuju, ali je jedan od najboljih trenera u Italiji. Jedini problem je da ljudi često zaboravljaju da, koliko god bio dobar, Vlahović ima samo 22 godine. Mlad je, doveden za 70.000.000 evra, centarfor je velikog kluba i samim tim na njemu je veliki pritisak. Prirodno je što mora da nađe ravnotežu u timu za njega, međutim, i ovako Dušan je već odradio ogroman posao. Veliki posao odrađuje za ekipu, a iz iskustva znam da se na treninzima nikad ne zadovoljava. Vlahović ima glavu i ponašanje tridesetogodišnjaka, a ne momka koji je tek prešao granicu od 20 godina. Na kraju treninga je teško oterati ga u svlačionicu. Šutira iz svih pozicija, puca penale, izvodi slobodnjake, svašta proba. Uvek! Neće dečko da ode sa terena.

JUVENTUS NEMA MIHAJLOVIĆA

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Juventus nije dao gol iz slobodnog udarca skoro dve godine. Poslednji put to je pošlo za nogom Kristijanu Ronaldu protiv Torina u gradskom derbiju.

- Juve ne postiže golove iz slobodnjaka, jer nema Sinišu Mihajlovića, on je bio broj jedan… Mnogo volim Sinišu i uvek sam uz njega - istakao je Stojković.

Piksi zna koji fudbaler bi doneo benefit Juventusu i koji bi doneo produktivnost Dušanu Vlahoviću.

- Naravno da bi neko kao Di Marija savršeno odgovarao Vlahoviću u napadu kao saigrač. Argentinac je igrač kojeg bi svi centarfori voleli da imaju u timu pored sebe. Di Marija je top igrač, uprkos tome što ima 34 godine. Ja sam prestao da igram u 36, a sada se igra do 40, pogledajte Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića. Di Marija ima magičnu levicu, centaršut, asistencije, ali, moj sud o Anhelu je isključivo tehnički. Ne znam kakvi su planovi Juventusa u sledećem prelaznom roku.

FOTO: M. Vukadinović

 

Odlične partije u Seriji A prikazuje još nekoliko Srba, pre svih Nikola Milenković u Fjorentini, zatim Darko Lazović i Ivan Ilić u Veroni.

- Milenković može da igra bilo gde, jer je mnogo jak. Ono što će biti presudno je želja i volja Nikole i Fjorentine. Veoma sam zadovoljan zbog Verone i mojih igrača. Kada su me rukovodioci Verone pitali za Ilića, odmah sam im rekao da će napraviti sjajan posao ako ga angažuju.

Nije mogao Piksi a da ne pomene i ogroman uspeh reprezentacije, koja se plasirala na Mundijal u Kataru.

- Već je velika stvara što smo se kvalifikovali. Zamislite, mi idemo u Katar, a Italija, prvak Evrope – ne. Jedna stvar je sigurna, nećemo promeniti naš pristup i igru. Na Mundijalu ćemo igrati napadački, odnosno ono što zovemo fudbal-spektakl, pa ćemo videti kako ćemo proći. Sve je moguće - zaključio je Dragan Stojković za Tutosport.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024