FUDBALSKI ZEMLJOTRES: Kilijan Mbape ne ide u Real zbog jednog nenormalnog zahteva?!

Novosti online

08. 05. 2022. u 18:03

ZASTUPNICI Kilijana Mbapea razočarani su poslednjom ponudom Real Madrida, piše El Pais. Kako navodi španski list, Realova poslednja ponuda podrazumeva da 50 posto od sponzorstava koje prihoduje francuski reprezentativac pripadne klubu.

ФУДБАЛСКИ ЗЕМЉОТРЕС: Килијан Мбапе не иде у Реал због једног ненормалног захтева?!

FOTO: Tanjug

Ponuda Madriđana podrazumeva 180 miliona evra za transfer PSŽ-u, 40 miliona evra za godišnju platu, ali i "samo" polovinu od sponzora.

Španski medij ističe kako Florentino Perez, predsednik Reala, od 2000. godine traži da polovina novca koju fudbaler ostvari sponzorstvima nakon što potpiše za "kraljeviće" pripadne klubu. Francuzu se ta opcija ne sviđa i razmišlja o produženju ugovora sa PSŽ-om.

Njegovi zastupnici smatraju da Mbapeu nije potreban Real kako bi privukao brojne sponzore, dok u Realu misle nešto drugačije. I po njih važnije, a svakako korisnije. Dolazak sjajnog Francuza u njihov klub doveo bi do višestrukog povećanja sponzorskog novca, koji i inače čini veliki deo zarade mlade zvezde.


 

Kilijan Mbape, Lionel Mesi i Nejmar u svlačionici PSŽ-a

 


BITNO: Parižane marketinška prava ne interesuju!?

"El Pais" navodi da su Mbapeovi roditelji iznenađeni ponudom Reala, s obzirom na to da u poslednje dve godine pregovora nije bilo reči poput "dajte nama polovinu novca od sponzorstva". 

Francuz nije definitivno završio sa PSŽ-om, koji mu prema navodima tog lista, nudi bonus od 80 miliona evra i platu od 40 miliona za prvu i 50 miliona evra za drugu godinu ugovora.

Takođe iz "grada svetlosti" bi svom napadaču prepustili sav prihod od marketinških prava, dok Real, navodno, želi polovinu, što je u ovom trenutku i najveći, a za Mbapea i neočekivani, kamen spoticanja.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)