STRAŠNA LIGA ŠAMPIONA: Umalo neviđeno čudo u polufinalu, Liverpul će ipak igrati za titulu! (VIDEO)

Č. V.

03. 05. 2022. u 22:50

FANTASTIČNU fudbalsku predstavu priredili su Viljareal i Liverpul u revanš meču polufinala Lige šampiona koji je odigran u Španiji. "Crveni" su slavili posle velikog preokreta sa 3:2 i sa ukupnih 5:2 prošli u finale.

СТРАШНА ЛИГА ШАМПИОНА: Умало невиђено чудо у полуфиналу, Ливерпул ће ипак играти за титулу! (ВИДЕО)

FOTO: AP

Ni najveći optimisti se nisu nadali da će izabranici Unaja Emerija učiniti ovaj dvomeč neizvesnim, ali je španski stručnjak sjajno pripremio ekipu koja je u prvih sat vremena očitala lekciju favorizovanom rivalu.

Ipak, "crveni" su shvatili da bi sve što su uradili u prvoj utakmici (pobeda od 2:0) moglo da se sruši kao kula od karata. Ubrzo su dodali gas i postigli dva gola koja su im omogućila da mirno privedu utakmicu kraju.

A, sve je idealno počelo za Viljareal. Već u 3. minutu Bulaje Dia je podigao na noge navijače na stadionu "De la Keramika" kada je savladao Alisona.

Nastavio je domaćin da sprovodi u delo sjajno pripremljen plan igre i kada su svi mislili da će se sa 1:0 otići na odmor usledio je novi pogodak. Ovoga puta je strelac bio Frencis Kokelan, a drugu asistenciju je zabeležio Etijen Kapu.

Imao je šta da kaže Jirgen Klop u pauzi svojim igračima. Nema sumnje da ih je to trglo, jer su u razmaku od 12 minuta uspeli da postignu tri gola.

Najpre je u 62. minutu Fabinjo iskosa sa desne strane snažno šutirao i uz ne baš dobru reakciju golmana domaćih Džeronima Ruljija smanjio rezultat koji je odgovarao gostima.

Samo pet minuta kasnije Luis Dijaz se odlično snašao posle centaršuta Trenta Aleksandera-Arnolda i doneo izjednačenje Liverpulu. Tada je bilo jasno da će "crveni" igrati u finalu.

Taj gol potpuno je ugasio domaće igrače koji su do kraja meča još jednom poklekli. Odlično je Sadio Mane izbegao ofsajd zamku u 74. minutu, potom "promešao" nekoliko igrača domaćeg tima i argentinskog čuvara mreže, pa mu nije bilo teško da pogodi praznu mrežu rivala.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa će Liverpul biti u prilici da se bori za popularnog "ušonju".

Vredno pomena do kraja utakmice je crveni karton koji je dobio Kapu u 86. minutu, pa je "žuta podmornica" preostalo vreme odigrala sa desetoricom.

Engleski klub će u finalu igrati protiv pobednika meča Real Madrid - Mančester siti (3:4). Taj duel igra se sutra od 21 sat.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024