SPEKTAKL NA "BERNABEUU": "Kralj" se uzda u nestvarnog Benzemu

Đ. SAMOILOVIĆ

04. 05. 2022. u 09:00

PSŽ je imao sve u svojim rukama protiv Real Madrida u osmini finala Lige šampiona, kao i Čelsi rundu kasnije.

СПЕКТАКЛ НА БЕРНАБЕУУ: Краљ се узда у нестварног Бензему

FOTO: EPA

Sve je ličilo na kraj puta za "kralja", ali "magija" stadiona "Santijago Bernabeu", kao i nestvarni Karim Benzema, "progutali" su sve što su "sveci" i "plavci" napravili i odveli Real dalje. U sličnoj poziciji kao i pomenuta dva kluba, naći će se večeras (21.00) Mančester siti, koji je sa "Etihada" na revanš polufinala elitnog takmičenja poneo minimalnu prednost (4:3).

Za Madriđane, po svemu prikazanom pre osam dana, to je bio džekpot. Zvuči suludo da jedan Real Madrid može da se raduje porazu, a opet ko god da je ispratio prvi meč ova dva rivala, mogao je da se uveri u terensku nadmoć Sitija, ali i žilavost "blankosa".

I večeras će sve oči biti uprte u tog čudnovatog genijalca sa brojem devet na leđima, koji igra sezonu života. Benzema je obeležen kao spasilac Reala u protekloj godini. Kada god je bilo gusto, Francuz se ukazivao i kao utvara kosio rivale. Ono što, takođe, može da bude prednost za domaćina jeste i činjenica da je prošlog vikenda i zvanično osvojio titulu u Španiji, dok je Siti i dalje u jeku borbe na dva fronta.

- Ovi igrači ne gube razum kada su stvari teške - precizno opisuje trener Reala Karlo Ančeloti svoje pulene. - Rano smo primili dva gola, ali na "Bernabeu" nosimo tri postignuta pogotka. Sada se nadamo da ćemo u finale.

Svestan je i stručnjak "građana" Pep Gvardiola da ide na jedno od najtežih gostovanja u Evropi. Moraće izabranici španskog genijalca da ostanu imuni na atmosferu "Bernabeua", kako bi izborili plasman u drugo uzastopno finale LŠ.

- Uradili smo mnogo dobrih stvari u prvoj utakmici. Nažalost, primili smo golove i mogli da postignemo više. Oba tima žele da napadnu, oba tima žele da igraju. Fudbal je bio spektakularan. Idemo u Madrid da pokušamo da pobedimo - poručio je Pep.

Posle Reala - penzija

KARLO Ančeloti posle mandata u prestonici Španije neće više obavljati trenerski posao.

- Posle Reala ću se najverovatnije penzionisati. Ako u klubu budu želeli da ostanem još deset godina, ostaću, ali kada odem, želim da budem sa unucima, suprugom, da idemo zajedno na odmor - poručio je Ančeloti i ostavio otvorenim opciju da možda jednog dana preuzme reprezentaciju Italije.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri