VELJKO ILIĆ PRESREĆAN ZBOG PRVENCA ZA PROLETER: Gol video tek na semaforu

M. B.

02. 05. 2022. u 14:46

BORI se Proleter grčevito da očuva superligaški status, a svetlu tačku u porazu na gostovanju Spartaku (3:1) predstavljao je strelac jedinog gola Veljko Ilić. Mladi napadač rođen je 20. oktobra 2005. U novosadski klub je došao u januarskom prelaznom roku iz Brodarca gde je igrao za mlađe selekcije. Nastupao je za reprezentaciju Srbije do 15 godina, a sa Proleterom je potpisao ugovor do 2025.

ВЕЉКО ИЛИЋ ПРЕСРЕЋАН ЗБОГ ПРВЕНЦА ЗА ПРОЛЕТЕР: Гол видео тек на семафору

FOTO: FK Proleter

Utakmicu protiv Spartaka Proleter je izgubio, ali će tebi ostati u lepom sećanju jer si postigao svoj prvi prvenstveni gol i to kao jedan od najmlađih fudbalera u istoriji Superlige. Kako si se osećao kada si video loptu u mreži i koliko ti taj pogodak znači?

- Bio sam srećan pre svega što sam počeo meč u startnoj postavi, a gol je samo upotpunio zadovoljstvo. Nakon postizanja pogotka prvo nisam bio svestan šta se desilo da bi posle nekoliko minuta pogledao u semafor gde je na mestu strelca pisalo moje ime. Žao mi je što nismo pobedili u Subotici, ali nadam se da ćemo uz još koji moj gol ostvariti cilj i ostati u ligi.

Od kada si u januaru došao iz Brodarca, u prvenstvenim mečevima kod prethodnog trenera Dušana Bajića dobijao si šansu sa klupe. Prvi put si bio starter kod novog šefa stručnog štaba i odmah postigao pogodak. Koliko je to što si počeo utakmicu uticalo na tebe i tvoje samopouzdanje?

- Osećao sam se jako lepo kada sam saznao da sam u startnoj postavi. Ovom prilikom bih se zahvalio svima u klubu koji su me podržali i dali mi šansu da igram iako nemam puno iskustva. Kod prethodnog trenera nisam dobijao toliko šanse da igram, a jedan od razloga je i što nisam bio dovoljno spreman. Smatram da sam u prethodna četiri meseca sazreo i nadam se da ću igrati još bolje.

S obzirom na to da si veoma mlad, u oktobru ćeš napuniti tek sedamnaest godina, da nemaš iskustva igranja ovako važnih utakmica, kako se nosiš sa pritiskom pod kojim ste svi u Proleteru i činjenicom da se svaka greška skupo plaća i da svaki naredni neuspeh može biti koban?

- Nisam imao strah kada sam igrao i nemam problema sa pritiskom. Svestan sam koliko su utakmice važne i nadam se da ćemo izboriti opstanak.

Mnogi te već porede sa velikim fudbalskim imenima i predviđaju ti blistavu karijeru. Kako gledaš na sve to i šta je za tebe trenutno najvažnije?

- Mnogo sam mlad da bih razmišljao o sebi kao zvezdi. Najbitnije je da stojim čvrsto na zemlji i svestan sam da mi predstoji naporan rad kako bih napravio uspešnu karijeru. Imam puno samopouzdanja i ubeđen sam da ću biti dobar fudbaler.

Proleter je nizom loših rezultata došao u poziciju da se bori za opstanak i trenutno je sa 31 bodom pretposlednji na tabeli. Baraž deluje kao najrealnija opcija. Šta je po tebi razlog da se klub nađe u ovakvoj situaciji?

- Kratko sam u klubu da bih mogao da procenim šta je pravi razlog neuspeha. Da li atmosfera ili nešto drugo, stvarno nemam odgovor...

Do kraja plej auta ostala su još četiri kola. Sem utakmice sa Kolubarom koja je na dobrom putu da izbori superligaški status i naredne sezone, tri meča igrate sa direktnim rivalima za pozicije koje donose opstanak. Kako vidite samu završnicu plej-auta i šta može Proleter?

- Verujem da možemo do pobeda u preostala četiri kola I da će to biti rezultat kojim ćemo ostvariti uspeh koji smo zacrtali.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!