PARTIZAN NE DA ZVEZDI DA SE ODLEPI: Nastavlja se šampionska trka, crno-beli preživeli Kruševac (VIDEO)

Novosti online

01. 05. 2022. u 18:25 >> 20:28

TRI gola u mreži Napretka, od kojih je jedan prvenac Jevtovića od povratka u Humsku, povratak Ivana Obradovića i novi debi Ljubomira Fejse za crno-bele, glavna su obeležja utakmice Napredak - Partizan.

ПАРТИЗАН НЕ ДА ЗВЕЗДИ ДА СЕ ОДЛЕПИ: Наставља се шампионска трка, црно-бели преживели Крушевац (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Strelci su bili Rikardo Gomes, Jevtović i fudbaler Napretka Marjanović, koji je u pokušaju da spreči drugi gol fudbalera iz Zelenortskih ostrva, zatresao sopstvenu mrežu.

Prvi strelac šampionata Rikardo, ovim golom stigao je na samo dva gola od Mateje Kežmana na listi najboljih strečaca Partizana u jednoj sezoni, odnosno pet iza rekordera Sava Miloševića. 

Partizan je ovim trijumfom zadržao kakve-takve nade u trci za šampionskom titulom i vratio minus dva u odnosu na Zvezdu koja je ranije danas savladala Vojvodinu u Novom Sadu.

- Nisam nezadovoljan prvim poluvremenom. PRimili smo gol posle prekida, posle nam je pao ritam, gol iz prekida, autogol. Želim mnogo sreće Partizanu u nastravku prvenstva, žao mi je što nismo pružili veći otpor - rekao je trener Napretka Milinković.

Nije krio oduševljenje igrom i rezultatom strateg crno-belih Aleksandar Stanojević posle utakmice:

- Evo, već koja je ovo utakmica da postižemo tri gola, tako da zadovoljni smo, bilo je zaista izvanredno. I vreme za igru, i teren izvanredan, imali smo sve uslove da pokažemo najbolje od sebe. Mislim da smo kontrolisali utakmicu sve vreme, tako da možemo biti zadovoljni - rekao je trener Partizana za TV Arena sport.

A može da bude zadovoljan Stanoje i što je konačno zaigrao Ljubomir Fejsa, zimsko pojačanje od koga se mnogo očekivalo. Vratio se posle duge pauze i bivši reprezentativni levi bek IVan Obradović, a raduje i igra i zalaganje koje je u završnici utakmice pokazao talentovani Samed Baždar od koga grobari u narednom periodu mogu da očekuju velike stvari.

 

 

Tok meča mogli ste da pratite u prenosu uživo:

DRUGO POLUVREME, NAPREDAK - PARTIZAN 0:3

89'- Stevanović ne dozvoljava MArjanoviću da postigne počasni pogodak i bar donekle se iskupi za autogol. Bila je to poslednja prilika na utakmici.

86' - Milimetri su bili u pitanju da BAždar postigne superligaški prvenac. Lepo je gađao uz desnu stativu Vasiljevićevog golsa, ali je čuvar mreže Napretka krajnjim naporom sprečio pogodak.

80' - Menig je sa levog krila poslao loptu u sredinu, Baždar je propustio loptu kroz noge, ali to nije očekivao Terzić pa je lepa zamisao mladog napadača crno-belih  otišla u nepovrat.

78'-  Lepa kombinacije dvojice novajlija na terenu. Fejsa je lepo uposlio mladog Sameda Baždara, a ovaj šutirao nezgodno. Imao je malo problema Vasiljević da ukroti ovaj pokušaj, ali rezultat je ostao nepromenjen.

73'- U igru ulazi Ljubomir Fejsa umesto Zdjelara. Prvi meč nekadašnjeg reprezentativca od povratka u Partizan. Istovremeno, ulazi i mladi Baždar koji menja Natha.

70'- Đuričković ruši Natha na 27-28 metara od gola Vasiljevića. Kombinuje Izraelac sa Ivanom Obradovićem na lvom krilu koji ubacuje u kazneni prostor. Pokušao je Rikardo, ali je bio ometan.

 

64' AUTOGOL NAPRETKA! Terzić je ukrao loptu, stuštio se po desnom krilu i uputio loptu na peterac. U želji da spreči Rikarda da dođe do nje, u sopstvenu mrežu sproveo je Marjanović.

61' - Posle drugog gola PArtizana usledila je trostruka izmena. Izašli su Lutovac, Lazar Marković i Jović, a ušli Ivan Obradović, Menig i Terzić.

 

56' - JEVTOVIĆ!!! Prvi gol veziste crno-belih po povratku u Partizan. Asistent je bio Natho, a Đeković je mogao i bolje da interveniše.

54' - Posle gotovo desetominutne uspavanke u nastavku, umalo da Napredak ni iz čega stigne do izjednačenja. Centaršut sa desnog krila izveo je Marjanović, a Melunović nije najidealnije zahvatio glavom loptu pa ona ide preko prečke. 

46' - Počeo je drugi deo igre.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Partizan ima minimalnu prednost posle prvih 45 minuta, zahvaljujući najboljem strelcu Rikardu. Iamli su crnop-beli inicijativu i zasluženo vode na poluvremenu. Od početka su mnogo više pretili gosti, ali golman domaćih Vasiljević je sve do 29. minuta čuvao mrežu. Ne može mu se ništa zameriti ni za primljeni gol, jer je Rikardo majstorski uhvatio na poluvolej jednu loptu koja se odbila do njega posle kornera.

PRVO POLUVREME, NAPREDAK - PARTIZAN 0:1

42' - Novi pokušaj Partizana. Kombinasciju Natha i Rikarda nije uspešno završio mladi Jović koji je posle lepog starta u prvom timu Partizana, popustio u završnici sezone.

36'- Velika prilika za Napredak da doće do izjednačenja. Đorđe Jovanović se probio u šesnaesterac, prvo je izblokiran, ali lopta mu se vratila. Iz drugog pokušaja bio je precizniji ali nedovoljno jako je šutirao pa je Stevanović stigao da interveniše.

Ovo je 25. gol napadača sa Zelenortskih ostrva u Superligi, a 33. za Partizan u svim takmičenjima ove sezone. 

 

29' - R I K A R D O!!! PArtizan vodi, golom najboljeg strelca lige.

Posle kornera lopta mu se odbila pravo na nogu, nije oklevao Afrikanac uputio je odmah ka golu nemoćnog Vasiljevića koji je samo pogledom ispratio njen put u mrežu.

26' - Jevtović idealno upošljava Jovića, a mladi napadač u situaciji kad je možda mogao i da šutira, šalje loptu do Rikarda ali ga je prebacio.

22' - Natho je izveo "skraćeni korner" sa leve strane za Partizan posle faula nad Rikardom, ali izblokiran je najbolji strelac Lige. Usledio je centaršut NAtha iz kornera koji je Vasiljević izboksovao.

21' - Evo i prvog pokušaja Napretka. Spremo iz slobodnog udarca, ali nejasno je da li je pokušao da uputi šut na gol ili da uposli nekoga u gužvi ispred gola.

18' - Rikardo je mogao mnogo bolje iz izgledne situacije u koj se našao, bio je neprecizan.

17'- Natho jedini pokušava za sada. Opet je izvan kaznenog prostora zapretio Vasiljeviću, ali rezultat ostaje nepromenjen.

12' - Lazar Marković prolazi lagano po levom boku a onda seče unutra i upošljava Natha, ali šut Izraelca blokira odbrana Kruševljana.

10' - Saničanin dobro interveniše i sprečava kontru NApretka po desnom krilu. 

8' - Prva intervencija Vasiljevića na utakmici. Pokušao je Natho sa poludistance, ali slabijom nogom. Lak plen za čuvara mreže Kruševljana.

1' - Počela je utakmica nakon minuta ćutanja povodom smrti Ivice Osima, legende jugoslovenskog fudbala i bivšeg trenera crno-belih. Prvi napad izveli su fudbaleri Partizana.

NAPREDAK - PARTIZAN 0:3

(Rikardo 29', Jevtović 56' Marjanović 64'ag)

Stadion: Mladosti

Sudija: Stanko Ostraćanin

NAPREDAK (4-2-3-1): Vasiljević – Mršić, Đeković, Kojičić, Spremo – Marjanović, Milovanović – Jovanović, Đuričković, Mladenović – Melunović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Živković, Miletić, Saničanin, Lutovac (od 62. Obradović) – Zđelar (od 73. Fejsa), Jevtović – Marković (od 62. Menig), Natho (od 73. Baždar), Jović (od 62. Terzić) – Rikardo.

UOČI MEČA

Trener Partizana Aleksandar Stanojević očekuje mnogo drugačiju utakmicu i agresivniji Napredak nego što je to bilo na nedavnoj utakmici ovih rivala u Beogradu.

- Izuzetno poštujemo Napredak, daju maksimum, bore se za respekt. Nadam se da će biti sve fer i korektno, da će biti fudbalski ambijent. Očekujem fer-plej i jednu pravu utakmicu - poručio je Stanojević.

Stanojević je za ovaj duel promešao karte. U timu neće biti "standardnih" Meniga, Vujačića, Miljkovića, dok je izostanak Jojića možda i očekivan posle događaja na utakmici protiv TSC.

Stevanović - Živković, Saničanin, Miletić, Lutovac - Zdjelar, Jevtović, Natho - Marković, Jović, Rikardo

Napredak igra sa sledećih 11:

Vasiljević - Đuričković, Spremo, Mršić, Mladenović, Đeković, Marjanović, Kojičić, Milovanović, Jovanović, Melunović

Crno-beli su pre manje od dva meseca "kiksnuli" protiv Napretka u Humskoj (0:0), a posle meča "digla se prašina" zbog nedosuđenog penala posle prekršaja nad Nemanjom Jovićem.

- To je nešto što je obeležilo utakmicu. Nismo loše počeli, igrali smo sve vreme na njihovoj polovini, bili dosta bolji - izjavio je Stanojević na konferenciji za medije.

Ostaje žal zbog svega toga i gnev što nam se sve izdešavalo, jer smo sve pošteno odrađivali, dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna