ZVEZDA NE DA PRVO MESTO: Vojvodina nokautirana, šampion opet pokorio Novi Sad (VIDEO)

Novosti online

01. 05. 2022. u 18:50 >> 18:51

FUDBALERI Crvene zvezde nastavili su sa pobedama koje ih drže na prvom mestu Superlige Srbije: u Novom Sadu su, deveti uzastopni put, pobedili Vojvodinu, ovoga puta sa 0:3 (0:2).

ЗВЕЗДА НЕ ДА ПРВО МЕСТО: Војводина нокаутирана, шампион опет покорио Нови Сад (ВИДЕО)

FK Crvena zvezda

Derbi 4. kola plej-of faze srpskog šampionata već na samom početku doneo je razlog za radost brojnim "delijama" koji su doputovali u "srpsku Atinu" kako bi bodrili branioca titule.


Igrao se drugi minut kada je Zvezda izborila korner, posle kog je i došla do rezultatske prednosti. Katai je izveo udarac iz ugla sa desne strane, a posle pokušaja Pavkova glavom, Sanoga je lopta pogodila u nogu i odsela u mreži Novosađana.
 


Oni, isprva, nisu ustuknuli, imali su u prvom poluvremenu veći posed lopte, ali osim jednog pokušaja Kabića sa distance, kada je naterao Borjana na intervenciju, "Voša" nije uspela da materijalizuje solidnu igru.


Zvezda je, sa druge strane, pretila iz kontranapada, jednom i iz prekida kada je posle centaršuta Kataija umalo došlo do nehotičnog autogola Matića, ali je upravo "kontra" i donela gostima uvećanje vođstva.


U 33. minutu je ekipa trenera Dejana Stankovića zahvaljujući borbenom Gajiću osvojila loptu na oko 30 metara od svog gola, desni bek je odmah dodao Pavkovu ispred sebe, a ovaj je poslao ulevo, ka Kangi koji je bio na centru igrališta. I nastavak akcije bio je kao u video-igrici, kada se jednostavnim dodavanjima osvaja teren, a rivalu ne ostavlja šansa da interveniše. Kanga je dodao desno od sebe, Srniću, a ovaj preciznom asistencijom omogućio usamljenom Aleksandru Kataiju da se, neometan, stušti ga golu rivala po levom krilu i matira golmana Rockova.
 


Vojvodina je pokušala da desetominutnom inicijativom na početku drugog poluvremena promeni tok dešavanja na ovom meču, ali...


Sve je ostalo na tim pokušajima. Tačnije, njih dva, kada je Borjan sigurnim intervencijama sačuvao mrežu iza svojih leđa, posle čega su se njegovi saigrači razgoropadili.


Naročito Aleksandar Katai.


Em je bio konstantna opasnost po novosadske crveno-bele, em je u 70. minutu fauliran, pa iz slobodnog udarca ponovo promenio rezultat.
 


Bilo je to za nedostižnih 0:3. Konačnih i, po svemu viđenom, sasvim zasluženih.

 

KRAJ! Vojvodina - Crvena zvezda 0:3

86' - Zvezda, i pored velike prednosti, pokušava da još neki put zatrese mrežu domaćih. Osvežena ulascima Pićinija i Krstičića, napada Vojvodinu sve više i preko desnog krila.

80' - Sada, kada je utakmica gotovo izvesno rešena, Vojvodina je odustala od ono malo pokušaja da ugrozi gol Zvezde kakvih je bilo do 55. minuta, kada su gosti preuzeli inicijativu.

75' - NEZAUSTAVLjIVA ZVEZDINA "DESETKA": Aleksandar Katai i slobodan udarac koji je presudio Vojvodini (VIDEO)

70' - Gol! Zvezda vodi sa 0:3! Aleksandar Katai je izveo slobodan udarac posle prekršaja nad njim, gađao je "golmanov ugao" i - pogodio! Golman Rockov je bio gde treba, lopta je odskočila ispred njega i prevarila ga.

69' - Katai se ko zna koji put probio kroz redove rivala, a onda je bio oboren na oko 18 metara od gola Vojvodine. Biće to prilika za direktan šut iz slobodnjaka, iskosa s leve strane.

65' - Aktuelni šampion češće napada po levoj strani, gde Katai trenutno "gospodari terenom", ali ima i svesrdnu podršku Rodića, često i Kange, a napred i Ohija. Zvezda za sada sigurna u igri, posle uvodnog dela drugog poluvremena, kada je Vojvodina pokušala da smanji zaostatak sopstvenom inicijativom.

61' - Zvezda je sada preuzela inicijativu u potpunosti, posle desetak minuta dominacije Vojvodine. Aleksandar Katai je i dalje glavna "udarna igla" beogradskih crveno-belih.

57' - Opet je Katai opasan po Vojvodinu. Probio se po levom krilu, na kraju centrirao nisko, Jeličić blokirao, skrenuo loptu ka bližoj stativi, a golman "Voše" Rockov uspeo da je krajnjim naporom izbaci u korner.

56' - Kiks defanzivca Vojvodine Lazarevića, koji je loše odregovao u duelu sa Kataijem, na oko 20 metara od gola domaćih. Lopte se domogla Zvezdina "desetka", koja je, prilično optimistično, probala lobom da donese 0:3 gostima, a taj udarac je bio neprecizan. Mogao je Katai da se dodatno približi i bolje se namesti na udarac, ali je rešio da atraktivno proba da postigne svoj drugi pogodak.

55' - U prvih deset minuta drugog poluvremena, Zvezda prilično neprimetna. Da li zadovoljna prednošću, ili je, prosto, "Voša" dovoljno "dodala gas" da gosti imaju problema da druže zadrže loptu, tek... Domaćin deluje konkretnije. 

52' - Novi šut Voše u okvir gola, opet je u pitanju bio Zukić, koji je ovoga puta loptu poslao snažnije, ali pravo u golmana Zvezde, Borjana.

50' - Drugi udarac Vojvodine u okvir gola, kapiten Zukić je oprobao šut za oko 18 metara, blago iskosa s desne strane, lopta je odskočila ispred golmana Zvezde, Milana Borjana, a on ju je odbio u polje i intervenisala je odbrana beogradskog kluba.

48' - Samo što je počeo drugi deo meča, Pavkov napušta igru. Ohi ga menja, a razlog za to je što je Zvezdin starter imao žuti karton iz prvog poluvremena, a drugi počeo jednim neopreznim startom, pa se čini da ga je trener Stanković zamenio iz preventivnih razloga, kako Pavkov ne bi bio isključen zbog druge javne opomene.

46' - Počeo je drugi deo utakmice na stadionu "Karađorđe". Promena u sastavima nema.

45' - Kraj poluvremena, u kome je Zvezda imala manji posed lopte (47%), ali više šuteva - četiri, i to sva četiri u metu, naspram Vošinog učinka 1/3. Ono što je najvažnije, Crvena zvezda vodi sa 0:2, golovima Sanoga na prelazu iz drugog u treći minut, posle kornera Kataija i pokušaja glavom Pavkova, a zatim i Aleksandra Kataija, u gotovo savršenoj kontri gostiju desetak minuta pre kraja prvog dela meča.

41' - Zvezda u potpunosti kontroliše igru posle drugog pogotka. Oštrica Vošinih pokušaja, a to su bila precizna dodavanja na sredini terena, potpuno je otupljena, pa izabranici Dejana Stankovića mirno privode prvo poluvreme kraju (uz jednu bolnu grimasu Aleksandra Kataija, koji po izrazu lica deluje kao da je povređen, mada ne hramlje, niti se drži za neki bolni deo tela)

40' - KAO U VIDEO-IGRICI: Akcija Zvezde iz udžbenika i gol Kataija protiv Vojvodine (VIDEO)

35' - Zvezda je udvostručila prednost kada je Gajić svoju zapaženu partiju upotpunio agresivnim istrčavanjem ka rivalu koji je čekao loptu, nju je oduzeo i odmah dodao Pavkovu ispred sebe, a ovaj Kangi koji je bio u krugu koji obeležava centar igrališta. On je desno od sebe, na krilu, uočio Srnića, a ovaj asistirao "dijagonalom" za usamljenog Kataija.

34' - Gol! Zvezda vodi sa 2:0! Odbrana Vojvodine je nadmudrena, Katai je ostao sam na levoj strani, probio se napred i savladao Rockova za 0:2!

32' - Zvezda je definitivno uspostavila ravnotežu na sredini terena, sve češće oduzima loptu rivalima i pokušava da nekako dođe u poziciju za šut. A tog šuta već neko vreme nema... Istini za volju, za to je bila "kriva" Vojvodina, većim posedom lopte u minulom periodu.

27' - Katai je izveo slobodan udarac s levog krila, svi su očekivali centaršut, on probao da iznenadi golmana Vojvodine šutirajući u bliži ugao, ali je Rockov prozreo tu nameru i odbranio gol koji čuva. Na drugoj strani terena dobra, brza akcija domaćih po desnom krilu, no lopta nije stigla na levu stranu, gde je Vukadinović priželjkivao volej, čak i zamahnuo nogom.

25' - Nešto mirniji, petominutni period igre. Izabranici Dragana Radojičića su počeli da ulaze u seriju grešaka, pa se Zvezda oslobodila njihovog pritiska, ali ne uspeva da to i materijalizuje nekom novom ozbiljnijom šansom za promenu rezultata.

20' - Umalo autogol Vojvodine. Kanga je centrirao, jedan od igrača Vojvodine glavom skrenuo loptu, a onda prohujala pokraj gola. Usledio je treći Zvezdin korner na ovom meču, ali ne baš dobro izveden.

19' - Prvi žuti karton na utakmici, Vošin desni bek Lazarević je prekršajem zaustavio Gajića koji se probijao po levom krilu nakon lukavog dodavanja petom od strane Kataija. Biće to prilika za ubacivanje lopte u šesnaesterac domaćih iz slobdnog udarca. Kanga će centrirati.

15' - Vojvodina u poslednjih nekoliko minuta ima veći posed lopte, skoro sve vreme je na suparničkoj polovini terena, ali već drugi put Zvezda preti kontrom, istina ne baš mnogo brzom, ali je obećavajuće to bilo, sve dok odbrana domaćih nije izbacila loptu u aut.

11' - Nova prilika za gol, ovoga puta je Gajić utrčao po desnom krilu, uklizao ne bi li centaršut "sproveo" u mrežu, a sjajna odbrana golmana Vojvodine Rockova sprečila je pogodak!

10' - Prvi put je morao da interveniše golman Crvene zvezde. Kabić je oprobao udarac sa distance, a Borjan uspeo da ukroti loptu. Odličan je to bio pokušaj, nema šta.

7' - ODUŠEVIO "DELIJE": Ovako je Seku Sanogo dao gol Vojvodini na početku utakmice u Novom Sadu (VIDEO)

5' - Pokušava Vojvodina da odmah uzvrati, krenula je i ofanzivno, a po gubitku lopte, sada već dva puta za nepuna dva minuta, odmah ju je opet osvojila.

2' - Gol za Zvezdu! Katai je izveo korner, a posle pokušaja Pavkova, Sanoga je lopta pogodila u nogu i odsela u mreži!

1' - Meč je počeo! Prvi ovosezonski susret ovih rivala završen je 0:0 na Marakani, a u drugom je Zvezda preokretom došla do 1:2 u Novom Sadu. Na poslednjih 15 mečeva Zvezda nije izgubila od Voše, koja je poslednji put pobedila beogradske crveno-bele u maju 2016.

16.57 - Akteri ovog susreta izlaze na teren. Uskoro sledi i početak meča.

16.29 - Evo i sastava timova. Dejan Stanković, trener Zvezde, iznenadio je mnoge činjenicom da se Mirko Ivanić, jedan od najboljih igrača branioca titule, ne nalazi u startnoj postavi. A od prvog minuta, u formacijama 4-2-3-1, igraće:

VOJVODINA: Rockov - Lazarević, Kovačević, Jeličić, Devetak - Kabić, Topić - Vukadinović, V. Simić, Zukić - Bojić

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić - Ben, Kanga, Katai - Pavkov

16.27 - Crvena zvezda kao vodeća na tabeli gostuje Vojvodini, sa nadom da će zadržati (i makar privremeno uvećati) prednost u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji ima dva boda manje, a koji od 19.05 igra na u Kruševcu protiv Napretka. 


BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba