"NEĆU OVDE DA SE ZAUSTAVIM!" Aleksandar Mitrović o priznanju za najboljeg fudbalera Čempionšipa u sezoni 2021/2022.

N. ILjUKIĆ

26. 04. 2022. u 11:00

JOŠ tri utakmice i - kraj. Još dva gola i rekord Čempionšipa! To je program koji stoji ispred najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije. A plan zavisi od toga na koju nogu će Mitar da ustane 26. aprila, 2. i 7. maja, kada Fulam igra protiv Notingem foresta i Lutona kod kuće, pa sa Šefild junajtedom u gostima, na ispraćaju sezone za pamćenje u drugoj ligi Engleske.

НЕЋУ ОВДЕ ДА СЕ ЗАУСТАВИМ! Александар Митровић о признању за најбољег фудбалера Чемпионшипа у сезони 2021/2022.

FOTO: EFL.com

Na gala večeri preksinoć u Londonu, u organizaciji Engleskih fudbalskih liga (EFL), u ruke Aleksandra Mitrovića (27) otišlo je priznanje za najboljeg igrača Čempionšipa u sezoni koja broji svoje poslednje dane. Prvi as Fulama obezbedio je sa 41 golom, do sada, svom timu sa "Krejven kotidža" povratak u Premijer ligu Engleske. I ne samo to, njemu uz rame našla su se još trojica saigrača, Entoni Robinson, Hari Vilson i Tosin Adarabiojo, koji su zajedno sa Mitrom izabrani u idealan tim sezone.

- Ovo je bila neverovatna sezona. Uspeli smo ekspresno da se vratimo iz Čempionšipa u Premijer ligu Engleske i osećamo koliko je to važno svim našim navijačima, ali i nama koji igramo za Fulam. Srećan sam što smo čak nas četvorica deo idealnog tima lige. Posebno me raduje što je moj prvi asistent iz ekipe Hari Vilson takođe dobio zasluženo priznanje. Od našeg prvog zajedničkog treninga smo stvorili posebnu hemiju. Ja znam šta će on da uradi, a on zna tačno gde se ja nalazim na terenu - blistao je od sreće Mitrović.

Sve se ove sezone "skockalo" tako da Mitrović i Fulam koracima od sedam milja koračaju napred i da srpski as ruši rekorde kao od šale. Rekord Gaja Vitingema iz 1993. godine, kada je u dresu Portsmuta postigao 42 gola, sada ugrožava upravo Mitrović. On je do sada 41 put tresao mreže rivala i ima priliku da u naredna tri meča stigne ili prestigne ovaj rekord.

- Jedna stvar je sigurna. Ja neću da se zaustavim ovde. Imam uz sebe sjajne saigrače, iste takve navijače i trenera koji su ogroman motiv da do kraja sezone pokušam da uradim još jednu veliku stvar. Naravno, poseban motiv je nagrada za najboljeg igrača Čempionšipa i bilo bi lepo da se ova sezona završi na najlepši mogući način - najavio je Mitrović da možemo da očekujemo očekivano najkasnije 7. maja po podne.


Marko glavni dasa

GOVOREćI o treneru Fulama, 44-godišnjem Portugalcu Marku Silvi, Mitrović je rekao:

- Marko je glavni dasa u timu. Izvukao je ono najbolje iz svih nas i on je razlog zbog kojeg sam još u Fulamu - kaže Mitrović.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri