BENZEMA NA "ETIHADU" PRETI SITIJU! "Građani" dočekuju Real u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona

Đ. S.

26. 04. 2022. u 09:00

POVRATAK "kralja" u meč koji je dobijao 13 puta ili ponovni juriš momaka iz plavog dela Manačestera na, od bogatih vlasnika, nametnutu "građansku" dužnost. Na to pitanje, delimičan odgovor, daće fudbaleri Mančester sitija i Reala (večeras, 21.00) u prvom meču polufinala Lige šampiona na stadionu "Etihad".

БЕНЗЕМА НА ЕТИХАДУ ПРЕТИ СИТИЈУ! Грађани дочекују Реал у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона

FOTO: AP/Tanjug

Možda i celokupan, ako jedna od dve ekipe ostvari ubedljiv trijumf, mada je Real protiv Čelsija na sopstvenoj koži osetio da to nije garant prolaska, i da je revanš mesto i vreme za svođenje računa. Ipak, daleko od toga da će i jedni i drugi prve mačiće bacati u vodu, naročito Siti, koji je upravo minimalcem na svom bunjištu uspeo da prebrodi prepreku zvanu Atletiko.

- Pokušaćemo da budemo svoji, da odradimo dve izuzetne utakmice kako bi došli do finala. Možemo mi to, iako poštujemo Real i znamo koliko su dobri. Svi žele da dođu do finala, i Liverpul i Viljareal, ali nikada ne potcenjujte šta smo uradili da bismo bili ovde - rekao je trener "građana" Pep Gvardiola.

Španac pred Real ima određenih problema sa sastavom, povrede muče defanzivce Vokera i Stounsa, dok ni kreativac Kevin de Brujne nije 100 odsto spreman. To će gledati da iskoristi najpre Karim Benzema na čijim je krilima "kralj" izbacio Čelsi i PSŽ.

- U obe utakmice sa Sportingom, kao i u prvu sa Atletikom, ulazili smo da ne primimo gol. Moramo dobro da se branimo, Benzema je postigao dosta golova u karijeri, fantastičan je igrač. Ako se budemo dobro branili, imaćemo više prilika da stvaramo šanse za gol - dodao je Gvardiola.

RASPORED POLUFINALA LIGE ŠAMPIONA


UTORAK
Mančester siti - Real 21.00
SREDA
Liverpul - Viljareal 21.00
* Revanši 3. i 4. maja

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEVERKUZEN NASTAVIO DA PIŠE ISTORIJU: Farmaceuti oborili neverovatan rekord