DERBI PREMIJER LIGE: Čelsi i Arsenal u klinču za kralja Londona

Novosti online

20. 04. 2022. u 18:49

Fudbaleri Čelsija i Arsenala će večeras od 20.45 na "Stamford Bridžu" odmeriti snage u odloženom meču 25. kola engleske Premijer lige.

ДЕРБИ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Челси и Арсенал у клинчу за краља Лондона

FOTO: Tanjug/AP

Londonski klasik ima posebnu težinu za "tobdžije", kako ljubimci Arsenala nazivaju svoj tim. Naime, njemu do mesta koje vodi u Ligu šampiona, četvrtog na tabeli, nedostaje samo tri boda (uz utakmicu manje u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem), pa se pobeda protiv ekipe Tomasa Tuhela postavlja kao moranje. 

Sa druge strane, londonski "plavci" su gotovo već otpisani u borbi za titulu, jer im prvoplasirani Liverpul beži velikih 14 bodova. Učešće u najelitnijem evropskom takmičenju je maltene obezbeđeno, sa osam bodova prednosti i utakmicom više u odnosu upravo na Arsenal.

Ako Čelsi uspe da obezbedi trimuf večeras, on će tako prvi put pobediti "tobdžije" dva puta u istoj sezoni Premijer lige još od 2015. godine.

Fudbaleri Tomasa Tuhela su pre ovog derbija uspeli da vežu dve uzastopne pobede u ligi, dok će izabranici trenera Arsenala, Mikela Artete, pokušati da prekinu niz od čak tri poraza u domaćem prvenstvu. Obe ekipe u ovaj meč ulaze sa gotovo svim igračima na raspolaganju. 


Bonus video: Neobična soba na Mundijalskom stadionu u Kataru
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna