ZVEZDA NE DA PRVO MESTO: Torpedovan TSC, Ivanić pokorio Bačku Topolu (VIDEO)

Novosti online

20. 04. 2022. u 17:49 >> 17:50

FUDBALERI Crvene zvezde potvrdili su ulogu favorita u prvoj utakmici drugog kola plej-ofa Superlige.

ЗВЕЗДА НЕ ДА ПРВО МЕСТО: Торпедован ТСЦ, Иванић покорио Бачку Тополу (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Ubedljiv trijumf na gostovanju TSC od 4:0 u režiji trostrukog strelca Mirka Ivanića i El Fardu Bena koji se jednom upisao na semafor, uz ogroman doprinos fudbalskog mađioničara Aleksandra Kataija i Gelora Kange.

Goleadu je otvorio Ivanić u 16. minutu. Katai je prošao po levoj strani, ubacio po zemlji u peterac, lopta je prošla kroz noge igraču TSC-a, ni golman Filipović nije uspeo da je zahvati, Ivaniću je ostalo da loptu sa tri metra ubaci u praznu mrežu - 1:0.

U 64. minutu Ivanić je uz levu aut liniju dobio loptu, krenuo je u kazneni, usledila je povratna za Kangu, koji je samo prebacio odbranu domaćina za dupli pas, usledio je šut Ivanića iz prve u bliži ugao, matirao je golmana Filipovića - 2:0.

Nije se dugo čekalo na treći gol, 66. minut, Zvezda je nastavila da napada, nova šansa i loše izbačena lopta, primirio je loptu u kaznenom Ivanić, između četvorice je našao prostor za šut i pogodio visoko u dalji ugao za - 3:0.

Umalo da Ivanić da i četvrti gol. U 72. minutu centaršut sa leve strane, na pet metara u skoku najviši Ivanić, njegov šut glavom odbranio je Filipović, ali je pritrčao Ben i sa dva metra loptu zakucao u mrežu - 4:0.

Zvezda je ovim trijumfom došla na plus pet pošto Partizan svoj meč drugog kola igra od 18 časova i pet minuta protiv trećeplasiranog Čukaričkog. Taj meč moći ćete da pratite uživo na portalu "Novosti".

A kako je izgleao prenos uživo sa TS Arene pogledajte u nastavku teksta:

DRUGO POLUVREME

80' - Ne staje Zvezda iako je meč odavno rezultatski rešen! Centrirao je Gajić, ali malo je zakasnio Pavkov. 

76' - Prečka Pavkova, ali pritisak Zvezde se nastavlja. Na kraju pokušava Sanogo, ali samo gol-aut.

72' - Nije uspeo Mirko Ivanić da stigne do četvrtog gola, ali je otpadak posle njegovog šuta iskoristio El Fardu ben i pogodio.

 

69' - Banjac i dalje jedini zapažen u domaćem timu. Opet je njegov pokušaj zaustavio Borjan, ali jasno je posle ovog meča zašto je mladi vezista TSC bio zimus na meti Zvezde.

67' - Het-trik Mirka Ivanića! Samo tri minuta posle drugog gola, Zvezda je postigla i treći, ovoga puta posle solo-prodora crnogorskog asa.

 

64' - GOL!! Zvezda vodi 2:0, opet je stralac Ivanić. Ovoga puta asistent je bio KAnga, brilijanta lopta kojom je prebaci komplentu odbranu TSC, Ivanić je izašao sam ispred Filipovića iskosa sa leve strane i precizno pogodio bliži ugao.

 

59' - Veliku šansu propustio je Katai na asistenciju Kange, ali izblikirao je to Antonić. Odmah zatim Pankov ponovo pokušava glavom, ali lopta ide pored desne stative.

54' - Zvezda je sve bliža novom golu. Sada je dobro centrirao Ben, a glavom loptu zahvatio Ivanić. Nije bila idealna pozicija, ali je uspeo crnogorski internacionalac da ozbiljno ugrozi gol Filipovića. Lopta je otišla preko prečke, ali nije bilo daleko to.

52' - Pokušao je Katai na centaršut Kange. Atraktivno ali ne i efikasno, Filipović je lako parirao.

48' - Pokušao je Boćkaj sa poludistance, ali to je bio plasiran šut pa je lopta postala lagan plen za golmana Zvezde.

45' - Počelo je drugo poluvreme na TSC Areni i odah je Zvezda imala šansu da udvostruči prednost. Ivanić je uputio loptu u kazneni prostor, Kanga je napravio fintu i omogućio Pavkovu da šutira, ali je napadač crveno-belih bio neprecizan.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Šampion i lider prvenstva ima minimalnu, ali zasluženu prednost pred nastavak utakmice. Strelac za crveno-bele bio je Mirko Ivanić, na asistenciju najboljeg pojedninca na TSC Areni ovog popodneva, Aleksandra Kataija. S druge strane, bolji od ostalih bio je mladi vezista domaćeg tima Mihajlo Banjac, koji je u par navrata odlično prolazio po krilima, ali i kroz sredinu. Uspeo je da uputi i nekoliko šuteva ka golu Borjana, od kojih je jedan bio solidan pokušaj krajem meča. Ipak, najveću šansu stvorio je za Vukića koji je zakasnio na njegogv centaršut.

45' - Centrirao je Kanga sa desne strane i pronašao Pavkova koji je solidno gađao, ali lopta ide pored gola. Time je završeno prvo poluvreme.

35' - Dobro je zagrejao dlanove golmana Zvezde Milana Borjana kapiten domaćeg tima Mihajlo Banjac u nastavku akcije tokom koje se povredio Kanga.

29' -  Katai danas dominira i nerešiva je enigma za odbraljnu TSC. Opet je probio po levom krilu, ovaj put uposlio Kangu koji je lošim udarcem uprskao priliku da Zvezda udvostruči prednost. 

22' - Mihajlo Banjac je najagilniji u sastavu TSC. Ponovo je napravio višak na levom boku ali zakasnio je Vukić da prihvati sentaršut krilnog napadača domaćeg tima.

 

19' - Prelepa akcija napada Zvezde, pokušao je Katai ovaj put da iznenadi Filipovića udarcem sa levog krila, ali je golman TSC zaustavio šut Zvezdinog Magika.

 

16' - GOL!!! Ivanić pogađa posle majstorskog prolaza i asistencije Kataija.

14' - Novi pokušaj domaćina koji je izveo solidan napad ali je lopta pobegla Banjcu. Ifet Đakovac je u nastavku zaradio žuti karton jer je faulom nad Ivanićem sprečio potencijalno opasnu kontru crveno-belih.

10' - Malo uzbušenja i red golom Zvezde. Pogrešio je Ivanić, a lopta je stigla do Banjca koji je imao solidan pokušaj iz daljine.

6' - Prvi udarac u okvir gola na utakmici. Uputio ga je Milan Pavkov. Povukao je po desnom krilu Gajić i uputio idealna centaršut. Pavkov je bio najviši u skoku i uputio udarac na gol, ali je Filipović bio oprezan.

2' - Gužva uu petercu TSC. Spetljala se odbrana domaćih, ali naadači Zvezde nisu iskoristili pometnju.

1' - Počela je utakmica. Prvi napad imaju domaći.

PRVO POLUVREME

TSC – Crvena zvezda 0:4 (0:1)

Bačka Topola - Stadion: TSC Arena. Sudija: Miloš Milanović. Žuti kartoni: Đakovac (TSC), Sanogo (Crvena zvezda). Strelci: Ivanić u 16, 64. i 67. i Ben u 72. minutu.

TSC: Filipović, Varga, Čalušić (od 73. Krsmanović), Stojković, Vukić, Banjac (od 83. Dukure), Antonić, Stanojev (od 46. Mirčevski), Đakovac (od 73. Milićević), Ratkov (od 56. Stanojlović), Bočkaj.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Dragović, Pankov, Eraković, Sanogo (od 83. Sanogo), Kanga, Ivanić (od od 73. Srnić), Ben (od 73. Ohi), Katai (od 83. Motika), Pavkov (od 83. Stanković).

Trener crveno-belih Dejan Stanković nije mogao da računa na Milana Rodića zbog suspenzije. Zameniće ga Radovan Pankov. Prvi put od doalska na stadion Rajka Mitića Ohi nije u statnoj postavi, a napad Zvezde predvodi Milan Pavkov koji je na prošlom gostovanju u Topoli doneo pobedu. 

TSC: Filipović - Stojković, Antonić, Ćalušić, Varga - Đakovac, Bočkaj, Banjac - Stanojev, Vukić, Ratkov.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Dragović, Eraković, Pankov - Sanogo, Kanga - Ivanić, Katai, Ben - Pavkov.

Zvezda je vodeća na tabeli Super lige Srbije sa 82 boda, dok je TSC na četvrtom mestu sa 44 boda.

Aktuelni šampion Srbije je ove sezone odigrao tri meča protiv tima iz Bačke Topole i sva tri je pobedio, ali je klub iz Ljutice Bogdana primio tri gola od ovog rivala.

- Kada se igra plej-of, sve utakmice su teže, bolje i intenzivnije, tako će biti i sutra protiv TSC-a. Međutim, ne menjamo naš cilj i pravac, uprkos tome što smo svesni da nas čeka kvalitetna ekipa koja uvek igra fudbal, ko god da im je protivnik. Bićemo spremni da odgovorimo na njihovu agresivnost i posed, kao i na sve ono što pripreme. Idemo motivisani i spremni za meč u Bačku Topolu - rekao je Stanković.

Trener TSC Žarko Lazetić očekuje pun stadion i fenomenalnu utakmicu protiv Crvene zvezde, kao i da će pokušati da ostvare pobedu.

- Očekujemo punu Arenu i fenomenalnu utakmicu. Potrudićemo se da se pokažemo u najboljem svetlu, kao što to umemo. Pre svega, ne želimo da izgubimo priliku da pobedimo Crvenu zvezdu, jer to se retko dešava. Oni su u protekle četiri godine izgubili, čini mi se, samo dva puta od timova a da to nije Partizan. Tako da na ovu utakmicu gledamo iz te perspektive, da uradimo nešto veliko - rekao je Lazetić.

BONUS VIDEO - Vatreni večiti derbi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024