MARI DOBIO PONUDU KOJA SE NE ODBIJA: Škot zbog jednog poziva promenio planove za ovu godinu

Novosti online

20. 04. 2022. u 14:04

BIVŠI broj jedan svetskog tenisa Endi Mari promenio je raniju odluku da preskoči sezonu na šljaci kako bi se što bolje pripremio za travu. Ovakvu odluku Britanac je doneo pošto je dobio specijalnu pozivnicu organizatora mastersa u Madridu.

МАРИ ДОБИО ПОНУДУ КОЈА СЕ НЕ ОДБИЈА: Шкот због једног позива променио планове за ову годину

Foto: EPA-EFE/ENNIO LENZA

Mari je turnir u "magičnoj kutiji" osvajao 2015. godine, a poslednji put tamo je učestvovao 2017. godine, kada je stigao do trećeg kola.

Škot je nakon nastupa na turniru u Majamiju i poraza u 2. kolu od  Danila Medvedeva ostao na Floridi, gde je trenirao s Ivanom Lendlom, koji mu je nedavno postao trener treći put u karijeri. Iako su deo priprema odradili i na šljaci, naknadno su odlučili da preskoče sezonu zemljanih terena. Sve do "poziva koji se ne odbija".

Turnir u Madridu igraće se od prvog do osmog maja, a kad je već prekršio reč i prihvatio da igra na šljaci, moguće je da će nastupiti i na rimskom mastersu, koji je na rasporedu nedelju kasnije.

Ipak, šanse da nastupi na Rolan Garosu su veoma male. Pariski GS je jedan od dva koja nije osvajao, a poslednji put u Bulonjskoj šumi nastupio je 2020. kada ga je na startu eliminisao Sten Vavrinka.

Mari je trenutno 83. igrač sveta.

BONUS VIDEO - Đoković delio loptice, dobio poklon od stonotenisera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave