ZA MAMIĆEVOG SINA PROCENTI OD NJEGOŠA: FSS objavio zarade posrednika u transferima u proteklih godinu dana!

N. I.

04. 04. 2022. u 21:11

PREMA propisima FIFA, sve mora da bude transparentno. Tako se i Fudbalski savez Srbije potrudio da javno objavi imena registrovanih posrednika i podatke o poslovima u kojima su oni učestvovali u periodu od 27. marta prošle do 26. marta ove godine.

ЗА МАМИЋЕВОГ СИНА ПРОЦЕНТИ ОД ЊЕГОША: ФСС објавио зараде посредника у трансферима у протеклих годину дана!

FK Crvena zvezda

U ovom obračunskom periodu su jasno navedeni iznosi, ali i imena posrednika u poslovima u kojima su, prema očekivanjima, najviše novca potrošili Partizan i Crvena zvezda.

Crno-beli su na menadžerska posredovanja u transferima potrošili 1.097.715 evra, dok je Zvezda izdvojila 891.706 evra. Ime koje se najčešće pominje u tabelama objavljenim čak na tri strane je Ivica Pavlović, jer je sarađivao sa oba beogradska večita rivala. Ovaj menadžer je ranije od prelaska Umara Sadika iz Rome u Partizan za svoju posredničku ulogu naplatio od crno-belih 234.815 evra, a sada je za dolazak Kristijana Pičinija iz Valensije u Zvezdu prihodovao 135.207 evra.

Umar Sadik / FOTO: M. Vukadinović


Pod terminom "zastupanje kluba" obavljani su mnogi transferi, pa čak i obnavljani ugovori pojedinih fudbalera. Tako je izvesni Robin Šuster iz jedne strane menadžerske agencija naplatio od Partizana 60.000 evra za produžetak ugovora Saše Zdjelara sa crno-belima. Pri angažovanju Rikarda Gomeša, Partizan je proviziju od 150.000 evra platio menadžeru Nadinu Mahmuzu.


Posrednik Milan Bogdanović je za produžetak ugovora Aleksandra Kataija sa Crvenom zvezdom svoju uslugu naplatio 82.000 evra. Nekadašnji golman Partizana Nikola Damjanac je danas uspešan menadžer u agenciji kod čuvenog Falija Ramadanija i on je svoje posredništvo pri dolasku Nemanje Motike iz Bajerna u Zvezdu naplatio 120.000 evra.

Nemanja Motika / FOTO: FK Crvena zvezda


Još je zanimljiviji podatak da je Mario Mamić, inače sin Zdravka Mamića, posredovao u odlasku Njegoša Petrovića iz Crvene zvezde u Granadu i to naplatio 120.000 evra. Ipak, Zvezda je najveću pojedinačnu proviziju u iznosu od 165.000 evra platila za dolazak Norvežanina Ohija, koji je iz Moldea došao među crveno-bele.


Željko Kolarov, rođeni brat Aleksandra Kolarova, dobio je 96.000 evra kada je dogovorio prelazak Željka Gavrića iz Zvezde u Ferencvaroš.

U ENGLESKOJ 160 PUTA VIŠE


ZA Razliku od Srbije, gde klubovi na menadžerske provizije daju oko dva miliona evra, u jednoj od najmoćnijih evropskih liga, u Premijerligi Engleske, situacija je "svemirski" drugačija. Tamo je, od marta prošle, do marta ove godine, posrednicima u transferima isplaćeno neverovatnih 325 miliona evra.

BONUS VIDEO: Neobična soba na mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića