SALAH PROTIV MANEA - PRVA RUNDA: Selektor Egipta poziva navijače, ulog je - Mundijal!

Novosti online

24. 03. 2022. u 20:37

VREME je i da Afrikanci odmere snage u poslednjim bitkama za plasman na Svetsko prvenstvo.

САЛАХ ПРОТИВ МАНЕА - ПРВА РУНДА: Селектор Египта позива навијаче, улог је - Мундијал!

FOTO: EPA

Za Crni kontinent FIFA je namenila pet katarskih viza, a za njih će se boriti deset ekipa u dvomečima koji su na programu danas i 29. marta, kada će biti odigrani revanši. U epicentru svih dešavanja, biće okršaj u Kairu domaćina Egipta i Senegala (20.30), dve ekipe koje predvode zvezde Liverpula Muhamed Salah (Egipat) i Sadio Mane (Senegal).

Biće to ujedno i repriza finala Afričkog kupa nacija, odigranog početkom februara kada su Mane i drugovi slavili posle boljeg izvođenja penala. Upravo je hitronogi as Liverpula rastužio klupskog kolegu kada je u poslednjoj seriji postigao odlučujući pogodak sa "bele" tačke i "ukrao" pehar "faraonima". Posle meča, Mane nije hteo žestoko da slavi sa saigračima, prvo je otišao da teši saigrača Salaha i time, čini se, razbio glasine da se njih dvojica ne slažu.

- Svi znaju, meč sa Senegalom biće kao finale Svetskog prvenstva za nas - kaže Portugalac Karlos Keiroš, selektor Egipta.

- Sve ide po planu. Na sreću, nemamo problema sa povredama. Igrači su motivisani i uzbuđeni uoči duela, imamo šansu da zaigramo na Mundijalu. Uradićemo sve za navijače koji nas podržavaju, veliki je to izazov, i nadam se da ćemo slaviti. Pozivam navijače da stanu uz nas, želim da vidim zastave Egipta na svakom prozoru, decu obučenu u dresove reprezentacije. Treba nam da navijači budu uzbuđeni i motivisani kao i igrači.

Kada su u pitanju ostali dueli, biće zanimljivo videti da li će Mali uspeti da prvi put u istoriji izbori plasman na Svetsko prvenstvo u okršaju sa Tunisom (18.00). Nigerija, za koju nastupa bivši Partizanov napadač Umar Sadik, pokušaće da se dokopa Mundijala u okršaju sa Ganom (20.30), koju je donedavno vodio srpski stručnjak Milovan Rajevac.

Maroko, čiji je selektor Vahid Halilhodžić, imaće na papiru najlakši posao, pošto ih čeka okršaj sa DR Kongom (16.00), koji aduta ima u čuvenom argentinskom stručnjaku, Ektoru Kuperu.

Poslednji par, onaj između Kameruna i Alžira, takođe bi trebalo da pruži dosta uzbuđenja (18.00).

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a