ISTRAGA PROTIV JUVENTUSA! Nestali dokazi o prevarama

Novosti online

24. 03. 2022. u 20:22

POLICIJA nastavlja da "češlja" finansijske knjige fudbalskog kluba Juventus.

ИСТРАГА ПРОТИВ ЈУВЕНТУСА! Нестали докази о преварама

Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

U sklopu istrage o malverzaciji od oko 50 miliona evra, pretresane su brojne kancelarije i predstavništva širom zemlje. Tužilaštvo u Torinu veruje da su čelnici "stare dame" uništili celu poverljivu dokumentaciju, koja sadrži i privatni ugovor sa Kristijanom Ronaldom.

Državni organi skoncentrisani su na dogovore koje je uprava kluba, na čelu sa predsednikom Andreom Anjelijem i sportskim direktorom Pavelom Nedvedom, postigla sa igračima u vezi sa smanjenjem plata u martu, aprilu, maju i junu 2020, kada je suspendovana Serija A zbog pandemije virusa korona. Ta odluka izazvala je pozitivan efekat na finansije torinske ekipe od oko 90 miliona evra, ali Sud veruje da se igrači Juventusa primali najmanje 60 miliona kroz razne privatne ugovore.

Ronaldo i drugovi, navodno, nisu se odrekli plata, već su im isplate bile odložene, a čak bi im bilo omogućeno da primaju platu i u slučaju transfera. Neki od ugovora su pronađeni na imejlu kluba, ali je Tužilaštvo navelo da postoji navika da se neki ugovori čuvaju van sedišta kluba i automatski uništavaju kada se dogovor ispuni. Među njima bi mogao da bude i Portugalčev privatni dogovor sa klubom koji je pomenut u telefonskom razgovoru vrhuške kluba, ali ga istražitelji, zasad, nisu pronašli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)