ĆAVI O ANGAŽOVANJU HALANDA: Od kada sam došao nijedan igrač nije rekao "ne"

Novosti online

09. 03. 2022. u 17:53

DOLASKOM Ćavija u Barselonu oživeo je duh koji je katalonskog giganta krasio tokom njegovih igračkih dana.

ЋАВИ О АНГАЖОВАЊУ ХАЛАНДА: Од када сам дошао ниједан играч није рекао не

FOTO: AP/Tanjug

Ipak, ruku na srce, malo ko je očekivao da će se za prvi evropski trofej kao trener Ćavi Ernandez boriti u Ligi Evrope.

Na konferenciji za medije pred duel sa Galatasarajem govorio je trener Barse i o letnjim planovima.

Iako prvi čovek kluba Đoan Laporta kao glavnog kandidata za potpis Erlinga Halanda vidi Mančester siti, ali trener smatra da nije ni tim sa Nou kampa bez aduta.

- Uvek je dobar trenutak da potpišete za Barselonu. To je najbolji klub na svetu. Insistiram na tome. Nijedan igrač od kako sam ovde trener nije rekao ‘ne’ Barseloni”. Insistiramo na modelu igre u kojem će igrači ovde da uživaju. Ako bi na utakmici u nekom klubu dodirnuo loptu 20 puta, u Barseloni će 40. Stvorićemo više šansi nego bilo ko drugi. To je ono što možemo da ponudimo, pokušavamo igrače da ubedimo da će im ovaj sistem odgovarati, odgovorio je Ćavi na nezaobilaznu temu Erling Haland.

Smatra trener Barselone da Katalonci nisu favoriti za osvajanje titule...

- Ne vidim nas kao jedne od favorita, to su timovi koji su poslednjih godina osvajali ovo takmičenje. Sevilja je veći favorit od nas, mi smo samo jedan od kandidata. Veoma smo uzbuđeni, iako Liga Evrope nije Liga šampiona, ali jeste evropsko takmičenje. Želimo da odigramo odličnu utakmicu i moramo da krenemo u napad, a pre svega da u meč uđemo s velikim entuzijazmom, rekao je Ćavi i osvrnuo se na sutrašnju utakmicu:

- Galatasaraj je kompaktna ekipa, pokušavaju sa određenim taktičkim zamislima kao što je igranje sa trojicom pozadi, ili široko postavljenim krilnim igračima. Sigurno će nam stvoriti probleme. Sutra će biti promena u timu. Sada imamo niz mogućnosti u veznom redu i moramo to da iskoristimo. Ima igrača koji zaista vredno rade i zaslužuju da igraju, rekao je Ćavi pred naredni izazov.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)