SVET SE PITAO KOLIKO JE BILO MRTVIH: Posle jezivih scena navijačke brutalnosti, oglasili se nadležni

Novosti online

06. 03. 2022. u 21:15

NERAZUMNO divljanje huligana dovelo je do toga da se čitava planete pita ima li i koliko mrtvih u jednom od najvećih izliva nasilja na sportskim priredbama u poslednje vreme.

СВЕТ СЕ ПИТАО КОЛИКО ЈЕ БИЛО МРТВИХ: После језивих сцена навијачке бруталности, огласили се надлежни

FOTO: Tviter/HooligansTV_eu

Podsetimo, utakmicu šampionata Meksika između Keretara i Atlasa obežile su jezive scene.

Iako su pojedini lokalni mediji javljali da, nezvanično, saznaju da je "najmanje 17 osoba izgubilo život", na sreću - to nije tačno, ali podaci o epilogu neverovatnog nasilja su prilično zastrašujući.

Naime, 26 osoba je primljeno u bolnice zbog povreda, deset njih sa teškim povredama, a od toga njih tri sa povredama opasnim po život. Za sada, preminulih nema, ali je zbog ozbiljnosti onoga što se dogodilo otvorena istraga i ne samo protiv domaćih huligana, koji su optuženi i za pokušaje ubistva, već i protiv određenih bezbednosnih snaga, jer je na stadionu bilo sve samo ne bezbedno.

Podsetimo, do opšteg haosa na stadionu La Soregidora došlo je nakon nešto više od sat vremena igre pošto su pristalice Keretara uletele na teren i deo tribine gde su gostujući navijači.

Domaći huligani nisu imala milosti prema fanovima Atlasa, a posle haosa koji je trajao gotovo sat vremena sudija Gerero je doneo zvaničnu odluku da utakmica ne bude nastavljena.

Sukobi su se osim na terenu i tribinama dogodili i u tunelu i svlačionicama. Zbog velikog rivalstva dva kluba utakmica je bila okarakterisana kao meč visokog rizika.

Ali, ne samo da ni policijske snage nisu uspele da spreče nemile scena, već su i one sada obuhvaćene istragom, jer postoje snimci na kojima se vidi da dok se sukob rasplamsava, pojedini policajci stoje mirno, u s rukom u džepu, kao da se ništa oko njih ne dešava:

Jeziva fotografija sa stadiona obišla je svet, dok porodica sa malim detetom beži od horde razjarenih navijača Keretara.

Prilikom prekida Atlas je vodio 1:0, a minimalno vođstvo gostima doneo je Furh u 29. minutu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista