PODSTANAR KOJI ŽIVI SA 10 EVRA: Neverovatna priča prvog tamnoputog reprezentativca Italije

Novosti online

21. 02. 2022. u 12:02

FABIANO Santakroče bio je pre desetak godina jedan od najvećih italijanskih talenata. Međutim, defanzivac koga je Napoli kao 22-godišnjaka platio pet i po miliona evra, nije napravio karijeru kakva se očekivala.

ПОДСТАНАР КОЈИ ЖИВИ СА 10 ЕВРА: Невероватна прича првог тамнопутог репрезентативца Италије

Foto: EPA

Od fudbala se oprostio u niželigašu Virtusu iz Verone pre dve godine.

Teška povreda kolena, manjak motivacije, ludi provodi, trošenje novca na alkohol i žene neki su od razloga zašto nije postao ono što su mnogi u njemu videli - naslednik Alesandra Neste.

- U Napoliju sam kažnjen jer sam zakasnio na trening, ali imao sam problema sa snom, pio sam tablete i nisam čuo alarm. Govorili su da se opijam i drogiram. Nikad nisam zapalio džoint. Nikad - kaže 35-godišnji Santakroče.

- Da, izlazio sam uveče, ali sa svojom devojkom i starim prijateljima. Lagalo se da idem u provode sa Južnoamerikancima. Nisam imao puno prijatelja u fudbalu, kao jednog od njih mogu navesti Hamšika - rekao je bivši fudbaler koji sada jedva sastavlja kraj sa krajem.

- Sa 20 hiljada evra dnevno sam pao na deset. I to sa dve tek rođene devojčice. Nije bilo lako. Porodica mi je pomagala, supruga se bavila modom... Patio sam, naravno, ali novac mi nikad nije bio problem i preterano važan. Novac je samo sredstvo.

Foto: EPA

 

Dok je bio u Napoliju, tadašnji italijanski selektor Marčelo Lipi pozvao ga je u reprezentaciju za dve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2010. godine. Postao je prvi tamnoputi fudbaler koji je pozvan u reprezentaciju.

- Koliko danas zarađujem? Dovoljno da dobro živimo. Kao dete sam imao jako malo novca i snalazio sam se. Dok sam igrao u Parmi, hteo sam da kupim kuću, ali klub je upao u probleme pa nisam uspeo. Danas živim kao podstanar, baš smo nedavno se preselili u veći stan. Srećni smo, nama je ovo dovoljno."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere