KAKVA LIGA ŠAMPIONA! Momak kome niko ne može da izgovori ime šokirao Bajern, Liverpul nokautirao Inter (VIDEO)

D. N.

16. 02. 2022. u 22:53

LIGA šampiona je u sredu nastavljena novim dvema uvodnim utakmicama osmine finala.

КАКВА ЛИГА ШАМПИОНА! Момак коме нико не може да изговори име шокирао Бајерн, Ливерпул нокаутирао Интер (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Bajern je, kao veliki favorit, u 90. minutu izbegao poraz na gostovanju Salcburgu - meč je završen rezultatom 1:1, a u Milanu je posle vrlo uzbudljivog duela Liverpul dobio Inter sa 0:2.


Gigant iz Minhena se nadao da će novim uspehom nastaviti svoj pohod ka evropskom tronu, ali ne samo da nije ostvario rezultat koji je priželjkivao, već je tek u poslednjim trenucimoa izbegao poraz od ekipe koja je po mnogima bila potpuni autsajder.

Čukvibuike Adamu (levo) slavi gol za Salcburg protiv Bajerna u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP

Za iznenađujuće vođstvo domaćih se pobrinuo Čukvibuike Adamu, 20-godišnji momak rođen u Nigeriji, koji je odavno dobio austrijsko državljanostvo i prošlog novembra debitovao za tu evropsku selekciju.


On je u 21. minutu dobio loptu od Aronsona i iskosa, s leve strane, odličnim udarcem matirao 13 godina starijeg Svena Urliha, koji je čuvao mrežu Bavaraca.


Bajern je, očekivano, imao i veći posed lopte, i dvostruko veći broj šuteva, ali kada se činilo da će Austriju napustiti pognute glave, Kingsli Koman je u 90. minutu pretvorio dodavanje glavom Tomasa Milera u konačnih 1:1.


Što se velikog fudbalskog okršaja u Milanu tiče, Liverpul je u prvom poluvremenu stvarao bolje i brojnije prilike, iako je pogotku najbliži bio Inter, jer je Čalhanoglu pogodio preču gola Crvenih.


Drugi deo meča je počeo skroz drugačijom slikom: "nerazuri" su bili dominantniji, pa je u jednom trenutku strateg gostiju, Jirgne Klop, rešio da istovremeno zameni Manea, Fabinja i Eliota, i to Diazom, Hendersonom i Keitom.


To je malo uspostavilo ravnotežu na sredini terena, a podiglo samopouzdanje Liverpulu. I, baš sa tim samopouzdanjem gosti su 75. minutu došli do vođstva.


Robertson je tada izveo korner, a Firmino utrčao ka bližoj stativi, izvrsno reagovao glavom i, poslavši loptu u dalji ugao gola, zatresao mrežu koju je čuvao Handanović.

Mohamed Salah slavi gol na meču Lige šampiona Inter - Liverpul / FOTO: Tanjug/AP

Tu nije bio kraj muka za Inter, jer se u 83. minutu Mohamed Salah našao na pravom mestu posle dve neuspele intervencije odbrane italijanskog kluba, pa levicom poslao neodbranjiv udarac po zemlji za konačnih, a velikih - 0:2.

Bonus video: Najveći olimpijski skandal - Pendrekom prebijena klizačica da bi druga pobedila

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna