PAUZA U SUPERLIGI 90 DANA: Svetsko prvenstvo pomera ritam takmičenja u prvenstvu Srbije

N. I.

09. 02. 2022. u 09:30

SVETSKA kuća fudbala se odlučila na hrabre korake kada je Kataru dodelila domaćinstvo Svetskog prvenstva. Prvi, kada je najveći fudbalski događaj poverila jednoj arapskoj zemlji, a drugi, kada je taj turnir, tako tipičan za letnji period, isplanirala da organizuje od 21. novembra do 18. decembra ove godine.

ПАУЗА У СУПЕРЛИГИ 90 ДАНА: Светско првенство помера ритам такмичења у првенству Србије

FOTO: M. Vukadinović

Dok po Evropi budu lile kasne jesenje kiše, a na njenom istoku provejavale i prve pahulje i stezali mrazevi, Katar će na pustinjskom vetru i suncu da ugosti 32 reprezentacije. Sve ovo praktično znači da će jesenji deo sezone 2022/2023. u Superligi Srbije morati da se završi najkasnije 13. novembra, a zbog vremenskih uslova nastaviće se polovinom februara i to u ukupnom zbiru zvuči prilično čudno: pauza u prvenstvu trajaće puna tri meseca?!

SP remeti ritam takmičenja u Superligi Srbije

U Zajednici Superlige i Prve lige Srbije već odavno razmišljaju o kalendaru takmičenja za sledeću sezonu, pa će već u maju ili junu predložiti Izvršnom odboru FSS da usvoji taj kalendar sa jednom značajnom izmenom: sledeća sezona će početi 8. jula, a njen jesenji deo trajaće do 13. novembra i pauza će biti do 11. februara 2023, dok se ne otope svi snegovi i tereni širom Srbije ne počnu ponovo da liče na normalna igrališta.

Eraković (C. zvezda) i Jović (Paritzan)/FOTO: M. Vukadinović

Pravilnik FIFA je jasan, i u slučaju Mundijala u Kataru glasi: svaki igrač, učesnik SP mora da ima minimum sedam dana odmora pred početak priprema, a odavno je poznato da tokom trajanja Mundijala nije moguće održavanje bilo kog šampionata na svetu.

FIFA je organizacijom Mundijala u Kataru prekrojila i početak klupskih kvalifikacija za UEFA takmičenja za 2022/2023. Tako će bitke za LŠ da počnu 5. jula, a za LE i LK 7. jula, i mečevi će se igrati svakih sedam dana bez preskakanja, do 19. septembra.

FUTSAL POPUNjAVA PRAZNINU?

UOBIČAJENE dvonedeljne zimske pripreme srpskih klubova skoro da neće imati smisla u tromesečnoj pauzi između jesenjeg i prolećnog dela sledeće sezone. Jedna od ideja, kako da se ne obesmisli ta pauza rodila se već ove zime, ali nažalost nije bila sprovedena u delo. Reč je o organizaciji turnira u futsalu, gde bi se klubovi pokazali i u toj disciplini, a navijači bi mogli uživo ili pored TV ekrana da isprate svoje ljubimce, što bi moglo da bude primamljivo i brojnim sponzorima.

BONUS VIDEO: ČEKA NAS PAKLENI FEBRUAR: Trener Partizana Stanojević o nastavku sezone

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri