PRINC ODMAH PROBIO "STOTKU": NJukasl bogatstvom iz Saudijske Arabije najviše potrošio u prelaznom roku

Đ. S.

01. 02. 2022. u 22:00

KAD su ovoliko trošili na zimu, šta li se tek sprema na leto? S pravom ovo pitanje postavljaju fudbalski navijači, kada pogledaju na bilans Njukasla u sinoć završenom prelaznom roku.

ПРИНЦ ОДМАХ ПРОБИО СТОТКУ: Њукасл богатством из Саудијске Арабије највише потрошио у прелазном року

Tanjug/AP

Engleske "svrake" potpomognute "petrol" dolarima princa Saudijske Arabije Mohamed bin Salmana izdvojile su 102 miliona i 100 hiljada evra ove zime i zaseli na prvo mesto potrošača u minulom roku.

Najvredniji, bio je transfer Bruna Gimaraeša iz Liona (42,1 milion evra), a na ukupnu svotu, "nakalemili" su i prelaske Krisa Vuda iz Barnlija (30 miliona), Kirana Tripijea iz Atletika (15 miliona) i Dena Burna iz Brajtona (15 miliona).

Njukasl je inače i jedini klub na svetu koji je u januaru 2022. prebacio svotu od 100 miliona evra, a bori se za opstanak.


Blizu "svraka" bio je Juventus (97,7), koji je najveći deo sredstava uložio na dovođenje Dušana Vlahovića (81,6 miliona), dok je dolaske Federika Gatija (7,5) i Denisa Zakarije (8,6) kompenzovao prodajom Dejana Kuluševskog i Rodriga Bentankura u Totenhem.

Dušan Vlahović / Foto: Instagram / vlahovicdusan


Na visokom trećem mestu zimske lista trošadžija, nalazi se Barselona, koja iako grca u dugovima i dalje pronalazi rešenja da ostane konkurentna na tržištu. Katalonci su doveli četiri igrača u januaru, ali je samo za jednog platila obeštećenje - Ferana Toresa (55 miliona), dok su Pjer Erik-Obamejang, Adama Traore i Dani Alveš, na "Kamp nou" stigli besplatno, s tim da će predsednik Laporta i saradnici, ponovo morati da pronađu rešenja uz pomoć "štapa i kanapa" da registruju Traorea i Obamejanga.


Do mesta u top deset, stigli su veliki gradski rivali Liverpul i Everton, ali i Fiorentina koja je obeštećenje od Vlahovića preusmerila na dovođenje zamena u vidu Džonatana Ikonea i Artura Kabrala, za čije potpise je izdvojila 28 miliona evra.

Deset klubova koji su najviše potrošili novca u zimskom prelaznom roku 2022.


1. Njukasl (Engleska) 102,1
2. Juventus (Italija) 97,7
3. Barselona (Španija) 55
4. Liverpul (Engleska) 45
5. Everton (Engleska) 37,5
6. Aston Vila (Engleska) 30
7. Totenhem (Engleska) 29
8. Fiorentina (Italija) 28
9. Zenit (Rusija) 27,15
10. Votford (Engleska) 24,7
* U milionima evra, po "Transfermarktu".

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna