BRUKA: Trener čuvenog kluba lažirao Kovid-sertifikat o vakcinaciji

Novosti online

26. 01. 2022. u 22:10

KOVID sertifikat koji je imao fudbalski stručnjak - bio je lažan, otkrila je istraga.

БРУКА: Тренер чувеног клуба лажирао Ковид-сертификат о вакцинацији

Foto Shutterstock

Nemački fudbal uzdrmao je neočekivani skandal: Markus Anfang dao je ostavku na mesto trenera Verdera iz Bremena čim su se pojavile optužbe da je lažirao Kovid-sertifikat o vakcinaciji, a sada mu je izrečena kazna od godinu dana zabrane bavljenja fudbala.


Tu kaznu izrekao je Sportski sud Fudbalskog saveza Nemačke, a sankcija je počela da se računa od 20. novembra 2021. kada je cela afera i počela.


Anfang će imati pravo na pomilovanje 10. juna, ali će morati i da plati 20.000 evra zbog nesvakidašnjeg prekršaja. Njegov bivši pomoćnik, Florijan Junge, suspendovan je na deset meseci i novčano kažnjen sa 3.000 evra.


Predsedavajući pomenutog Sportskog suda, Hans Lorenc, istakao je da su "Anfang i Junge značajno prekršili ponašanje predviđeno za uzore, što bi treneri trebalo da predstavljaju u fudbalu".


- Ipak, kako su priznali šta su uradili, omogućeno je smanjenje kazne, kako bi im se pružila prilika za novi početak, od sezone 2022/2023, naveo je Lorenc.


Anfang je napustio "klupu" Verdera iako se prvobitno branio da nije učinio ništa nelegalno, a naknadno je priznao da je ipak imao falsifikovani dokument o vakcinaciji, prenosi RT.


Ovaj trener je vodio Verder samo na 13 utakmica pre nego što je dao otkaz, a zamenio ga je Ole Verner koji sa klubom iz Bremena trenutno vodi bitku za povratak u Bundesligu. I, Verder zaostaje samo dva boda za Sent Paulijem, koji se trenutno nalazi na poslednjoj poziciji "Cvajte" koja vodi u elitni rang nemačkog fudbala.

Bonus video: Devojčica iznenadila Novaka Đokovića na Ostrogu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića